Viaţa normală îl costă pe Alexandru 12.000 de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Zlotea suferă de tetrapareză spastică şi alte boli asociate. Este un băieţel de doar 11ani, care luptă încă din primii ani de viaţă pentru a supravieţui. Alături îi sunt mama şi fratele, care cred neîncetat în recuperarea sa.  

Chiar dacă de când se ştie a fost bolnav, Alex zâmbeşte lumii cu seninătatea unui copil sănătos şi optimist. Nu se poate exprima decât prin semne, pentru că nu poate vorbi clar şi nici nu poate merge normal.

Are nevoie tot timpul să se sprijine de ceva. Eu mă dedic în totalitate nevoilor lui, facem exerciţii de vorbire, ne plimbăm mult, urcăm scări şi ceea ce e minunat este că Alex nu oboseşte niciodată", spune Aurelia Zlotea, mama băieţelului.

Pe lângă tetrapareza spastică, Alex suferă şi de encefalopatie infantilă şi retard neuropsihomotor accentuat. „Boala i s-a declanşat la doi ani şi jumătate şi de atunci ne chinuim permanent. Ce e cel mai grav este că medicii din România nu i-au dat nicio şansă de a duce o viaţă normală. Cei mai mulţi au spus că doar prin muncă şi recuperare va putea supravieţui", spune mama.

Ucraina, salvarea lui Alex

Pentru că modalităţile de recuperare din România nu sunt suficiente pentru ca acesta să facă progrese, mama a descoperit o clinică privată din Ucraina, specializată în recuperări profesionale, de kinetoterapie, masaj, bandă, bicicletă şi luminoterapie. Aici, Alex a mai fost la recuperare prin bunăvoinţa semenilor. De un an şi trei luni, băieţelul nu a mai fost la recuperearea miraculoasă şi riscă să i se agaraveze starea sau să stagneze pur şi simplu.

image

În urma tratamentelor de acolo, Alex a făcut progrese uimitoare. Medicii s-au purtat ireproşabil cu el şi m-au asigurat că băieţelul meu îşi poate reveni dacă perseverează. De aceea, ni s-a recomandat să mergem de trei ori pe an în Ucraina, numai că o sedinţă plus transportul până acolo de costă 4.000 de euro, iar în sitauţia ideală în care am merge de trei ori pe an, ne-ar costa 12.000 de euro", spune Aurelia Zlotea.

Alexandru urmează cursurile şcolii special, unde a învăţat să numere şi să-şi citească numele. Alături de Alex stă şi fratele său mai mare, care o ajută pe mama să-l îngrijească.

Venituri modice

Pentru că este însoţitoarea micuţului, mama primeşte un salariu de 500 de lei lunar. În rest, veniturile familiei sunt întregite de alocaţiile celor mici şi de pensia de urmaş a celor doi, după moartea tatălui. Mai mult, cei trei locuiesc împreună cu familia numeroasă a mamei, în total nouă persoane.

Cei care doresc să-l ajute pe Alex, o pot face donând bani în conturile RO66INGB0000999900682700, pentru lei, şi RO75INGB0000999901603220, pentru euro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite