Braşov: Viaduct peste cartierul de romi din Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Viaduct peste cartierul de romi din Săcele
Braşov: Viaduct peste cartierul de romi din Săcele

Chiar dacă se tot vorbeşte de integrarea romilor, membrii acestei comunităţi din Săcele vor fi oarecum izolaţi de restul lumii, după ce se va construi tronsonul II al ocolitoarei oraşului, care va trece pe deasupra cartierului lor.

Cu toate că nu o spun franc, autorităţile recunosc că celebrul cartier de romi, Gârcini, este o pată neagră nu numai pe harta municipiului Săcele, ci chiar şi pe cea a judeţului Braşov. Pentru ca şoferii care tranzitează zona Gârciuniului să fie feriţi de eventualele incidente neplăcute, iar tronsonul II al ocolitoarei municipiului să ocolească într-adevăr zona, va fi construit un viaduct care... va trece pe deasupra caselor romilor. Primarul Radu Nistor a precizat că viaductul va avea ca punct de plecare Barajul Tărlung, va traversa toată valea, unde este amplasat cartierul Gârcini şi va ieşi în zona Drumului Judeţean 103B.

Locuinţe demolate?

Construcţia noii şosele ar urma să înceapă anul viitor, dar edilul susţine că mai există totuşi, şi alte variante pentru amenajarea acestui segment de ocolitoare. „Există un studiu de prefezabilitate în acest sens, iar cel de fezabilitate este aproape gata. Sunt câteva probleme, deoarece pe traversarea viaductului există câteva locuinţe, care ar trebui demolate. O să vedem ce variantă va aproba în această toamnă Ministerul Transporturilor”, a explicat primarul. Construcţia va dura pe puţin trei ani, iar costurile investiţiei se ridică la suma de 20 de milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite