Braşov: PORTRET/ Roland Vezeteu adoră arta fotografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: PORTRET/ Roland Vezeteu adoră arta fotografică
Braşov: PORTRET/ Roland Vezeteu adoră arta fotografică

Tânărului îi place să surprindă orice lucru sau fenomen în imagini. Cele mai îndrăgite fotografii sunt cele pe care le face la nunţi sau la diverse alte evenimente.

Profil
NĂSCUT: 
13 aprilie 1990, Braşov
FAMILIE: părinţi, un frate
STUDII: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afecerilor din Cluj Napoca

Încă din copilărie, Roland a fost atras ca un magnet de aparatul de filmat. „Când eram mic încercam să fur aparatul de filmat al părinţilor mei ca să filmez cât mai multe lucruri din jur“, mărturiseşte, cu nostalgie, tânărul. Pasiunea pentru arta fotografică a început să şi-o dezvolte atunci când avea aproape 16 ani. „La un moment dat, părinţii mei au cumpărat un aparat foto digital. De atunci am încercat să ies cât mai des de unul singur prin oraş şi să fotografiez cât mai multe lucruri dimprejur care mi se păreau interesante. Cel mai mult îmi plăcea să surprind tot ceea ce sare, de obicei, în ochii unui turist, dar şi peisaje din natură“, îşi aminteşte tânărul.

Şi-a pus bani deoparte


Tânărul Roland şi-a dorit foarte mult un aparat de fotografiat cât mai performant. De aceea, banii strânşi pe timpul vacanţei şi alte economii le-a pus deoparte. „Anul trecut, din banii pe care i-am strâns în timp, am reuşit să-mi cumpăr primul aparat semiprofesional. Prima activitate la care am participat, imediat după ce am luat aparatul, a fost un blogmeet organizat în Braşov. Atunci l-am cunoscut pe DJ Xander care mi-a propus să fac fotografii la petrecerile din cluburi“, a declarat pasionatul de fotografie. Astfel, noţiunile tehnice legate de arta fotografică le-a dobândit recent. „Anul trecut am fost în Grecia cu o prietenă, şi ea pasionată de fotografie. Atunci am fost mirat când am sesizat că făcusem 775 de fotografii în două săptămâni. Astăzi, însă am ajuns să fac 1300 de fotografii într-o zi“, a spus Roland.

S-a orientat spre economie
Deşi este pasionat de fotografie, Roland s-a înscris la o facultate cu profil economic din Cluj. Susţine că a făcut această opţiune deoarece îşi doreşte să înveţe cum ar putea să dezvolte această pasiune într-o afacere profitabilă. Până acum, tânărul a încercat să obţină şi beneficii financiare de pe urma fotografiilor: cu ajutorul unei imprimante portabile Roland şi-a vândut fotografiile prin cluburi.

La începutul anului, i-a venit ideea de a înfiinţa un grup de pasionaţi de fotografie cu care să iasă pe teren. În prezent, Roland îşi doreşte să creeze un astfel de grup şi la Cluj. „Având în vedere că acolo există o facultate de fotografie cred că îmi va fi mult mai uşor să mobilizez oamenii“, spune tânărul.

În ultima perioadă, Roland a făcut foarte multe fotografii la evenimente. „Fac multe fotografi la nunţi şi la concerte. Îmi place să fotografiez lumea în mişcare şi, mai ales, oamenii atunci când sunt fericiţi“, a spus Roland. 

Ce-i place:
„Îmi place foarte mult să-mi menţin un cerc de prieteni cât mai numeros şi să particip la cât mai mult activităţi. Îmi plac oamenii şi să fi înconjurat de ei.“

Ce nu-i place:

„Mă deranjează multitudinea semnelor de circulaţie şi panourile publicitare care strică fotografiile. Indiferent în ce unghi te-ai poziţiona, de multe ori nu reuşeşti să scapi de ele.“

Întrebări şi răspunsuri:
Ţi-ai expus fotografiile pe internet?

Da, o parte din fotografiile mele pot fi vizionate pe interenet. Am expus aproximativ 70 de imagini, multe dintre ele fiind portrete şi fotografii de la concertele Vama, pe care trupa le-a susţinut la Braşov şi în Cluj.

Ce proiecte ai pentru viitor?

Îmi doresc să realizez portrete de noapte, cu ajutorul luminii artificiale. Asta înseamnă că voi amplasa un mic studio în aer liber, pe timpul nopţii, iar cu luminile de studio voi face portrete. Acesta este un fel de strobism.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite