UPDATE Opt ani închisoare pentru fostul şef al OPC Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru Foto: Adevărul
Fostul şef al Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru Foto: Adevărul

Magistraţii Tribunalului Bucureşti urmează să se pronunţe în dosarul în care fostul şef al Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru, a fost judecat pentru luare de mită.

Update ora 13.30. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis condamnarea lui Ionel Spătaru la o pedeapsă de 8 ani închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Apărarea va ataca decizia magistraţilor. „Sentinţa mi se pare exagerată ca şi cuamtum având în vedere probatoriul existent. Întreg procesul s-a derulat într-un ritm extrem de alert. S-au respins absolut toate probele aduse în apărare. Vă mărturisesc că sunt foarte dezamăgită, dar am pierdut o luptă nu războiul. Vom ataca sentinţa cu apel", a declarat Lorette Luca, avocata lui Ionel Spătaru.

Fostul ofiţer SRI, Alexandru Muşat, acuzat de complicitate la luare de mită, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii au cerut judecătorilor pedeapsa maximă pentru Ionel Spătaru, de 17 ani închisoare, după ce acesta a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce lua o mită de 60.000 de euro pentru a elibera o autorizaţie de funcţionare.

Magistraţii au rămas în pronunţare şi urmează să dea un verdict în acest caz. Decizia instanţei nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Vă reamitim că în dosarul mitei de la Protecţia Consumatorului Braşov au mai fost audiaţi inclusiv primarul Braşovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea, subprefectul Karol Ambrus şi şeful DSV Braşov, Dorin Enache. Aceştia au dat declaraţii în dosar după ce Ionel Spătaru a afirmat că jumătate din banii primiţi ca mită erau destinaţi primarului Braşovului.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite