Vânătoare ilegală de urşi la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiul de urs valorează peste 10.000 de euro Foto. Flavia Cistian
Puiul de urs valorează peste 10.000 de euro Foto. Flavia Cistian

Doi bucureşteni şi un braşovean au împuşcat, ilegal, un pui de urs, pe un fond de vânătoare privat din localitatea braşoveană Budila.

Bucureştenii, de 35 şi 39 de ani, au intrat, aseară, pe fondul de vânătoare 21 cu ajutorul paznicului, un localnic de 45de ani. Indivizii, înarmaţi cu trei puşti de vânătoare care valorează aproximativ 15.000 de euro, au mers la braconaj şi au vânat un pui de urs. Apoi, au băgat trofeul într-un jeep şi au plecat. Nu au ajuns prea departe fiindcă poliţiştii au fost pe urmele lor şi, la ora 21.30, maşina cu care se deplasau a fost oprită în trafic la Vama Buzăului.


„Cu ocazia controlului efectuat de poliţişti, în autoturismul respectiv, care aparţine localnicului depistat, a fost identificat un exemplar de urs, care prezenta multiple plăgi comise prin împuşcare în zona pieptului. De asemenea, poliţiştii au mai găsit în autoturismul respectiv trei arme de vânătoare, două aparţinând unuia dintre bucureşteni, cealaltă localnicului, toate armele fiind deţinute în mod legal. Din primele verificări şi investigaţii efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că persoanele depistate au fost  ieri la vânătoare pe un fond privat din zonă, şi în jurul orei 20.45, bucureşteanul de 35 ani a  împuşcat ursul fără a deţine autorizaţia de vânătoare legală", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

brasov


Armele şi ursul vânat, care valorează peste 10.000 de euro, au fost ridicate de poliţişi. Ursul a fost dus la Direcţiei Sanitar Veterinară pentru analize, iar cercetările  sunt  continuate de poliţiştii Secţiei  1  Poliţie Rurală Prejmer, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, indivizii riscă până la 10 ani închisoare.

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite