Vameşii braşoveni au confiscat o mie de pachete de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marfa provenea din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova. Ţigările au fost confiscate, iar şoferul care le transporta a fost amendat cu 40.000 de lei.

Pachetele de ţigări au fost depistate ieri, în urma unui control inopinat a vameşilor de la Serviciul de Supraveghere Operaţiuni Vamale şi Mărfuri Accizabile (S.S.O.V.M.A). Cu această ocazie, „a fost depistată o cantitate de 1000 pachete de tigarete, reprezentând 20.000 bucăţi ţigarete, mărcile Monte Carlo, Jin Ling, Viceroy şi  Doina, cu marcaje fiscale de accize din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova,  într-un autoturism particular care se deplasa pe ruta Suceava - Mediaş. S-a constatat astfel deţinerea în afara regimului suspensiv de produse accizabile supuse marcării, fără să prezinte documente care să ateste introducerea acestora în sistemul de accizare conform titlului VII din Codul Fiscal al României adoptat cu Legea 571 / 2003 cu modificările şi completările ulterioare", a precizat şeful S.S.O.V.M.A, Cristian Stancu. Şoferul a fost amendat cu 40.000 de lei, iar autoturismul şi ţigările au fost confiscate. Totodată, Vama a sesizat Poliţia în acest caz.

De asemenea, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov (DRAOV) a aplicat în luna decembrie 2010 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 159.700 lei şi au fost confiscate bunuri a căror valoare totală estimată este de 16.263 lei, din care au fost valorificate de către DGFP bunuri confiscate în valoare totală de 6.882 lei.

Bunurile confiscate fie au făcut obiectul unor abateri la legislaţia vamală privind obligativitatea declarării la controlul vamal, fie au făcut obiectul unor încălcări ale legislaţiei privind produsele accizabile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite