Braşov: VIDEO / Noi înşelăciuni prin metoda „şmen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: VIDEO / Noi înşelăciuni prin metoda „şmen“
Braşov: VIDEO / Noi înşelăciuni prin metoda „şmen“

Poliţiştii braşoveni au reuşit să îi prindă în dflagrant pe doi braşoveni care au reînviat la Braşov metoda „şmen“. Cei doi sunt suspecţi în mai multe cazuri de acest gen.

După câţiva ani în care metoda nu a mai fost folosită la Braşov, B. Florin de 31 de ani şi B. Ovidiu de 39 de ani au reuşit să o readucă în centrul atenţiei. De la sfârşitul anului 2008, mai mulţi braşoveni au făcut plângeri la poliţie că au fost înşelaţi prin această metodă la schimbarea valutei.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/PRESA BELU CEL MAI BUN.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false



„Suspecţii luau valuta de la client şi îi dădeau o sumă mai mică de bani decât se înţelegeau. Când partea vătămată număra banii constata că sunt mai puţini şi îi dădea înapoi. Suspecţii numărau din nou banii, timp în care palmau o parte din ei, recunoşteau că sunt mai puţini, îi dădeau înapoi teancul de bani şi mai scoteau din buzunar diferenţa constatată de prima dată. Astfel partea vătămată pleca fără să mai numere banii şi rămânea cu şi mai puţini decât constata prima dată“, spune sbcms Traian Ceapă, Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Braşov.

Cei doi acţionau sporadic în zona Bartolomeu unde oamenii legii au organizat o pândă. Au fost prinşi în flagrant imediat după ce au înşelat-o pe o braşoveancă. „Pe D.Daniela au abordat-o când intenţiona să efectueze un schimb valutarşi i-au propus un schimb mai avantajos. Femeia a fost înşelată astfel cu 240 de lei“, mai pune sbcms Traian Ceapă.
B. Florin şi B. Ovidiu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pentru înşelăciune. B. Ovidiu are antecendete penale pentru aceleaşi fapte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite