Braşov: Gabriel Partin - Perfecţiunea atinsă prin sacrificiu VIDEO şi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Gabriel Partin - Perfecţiunea atinsă prin sacrificiu VIDEO şi FOTO
Braşov: Gabriel Partin - Perfecţiunea atinsă prin sacrificiu VIDEO şi FOTO

Practicant de karate-ashihara, Gabriel Partin este exemplul concret al sportivului care a luptat din răsputeri pentru a atinge marea performanţă, prin muncă şi seriozitate. Vedeţi aici o GALERIE FOTO cu Gabriel Partin

Pasionat de luptele de contact, sportivul braşovean a trecut peste toate dificultăţile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei şi a reuşit să se facă remarcat în această lume dură. Gabi a fost atras de mic de karate şi a decis să meargă la primele antrenamente încă din anul 1995, de la vârsta de 16 ani. Luptătorul a fost nevoit să renunţe după numai trei ani la marea lui dragoste, ringul de luptă. În 1998, sportivul s-a înrolat în armată, dar a revenit în forţă după această perioadă.

Probleme de ordin financiar

M-am descurcat foarte greu la început, întrucât nu aveam susţinere financiară şi eram nevoit să mă descurc pe cont propriu. Însă, mi-a plăcut foarte mult acest sport şi am decis să continui, indiferent de greutăţi“, a precizat Gabi Partin. De la revenirea din armată, sportivul a obţinut cele mai răsunătoare performanţe, rezultatele sosind ca urmare a sutelor de ore petrecute în sala de antrenament. În anul 2001, Gabi a obţinut cel mai de preţ premiu din palmares, clasându-se al treilea la Campionatele Mondiale de Shindokai-Kan karate, care au avut loc la Bucureşti.

Printre alte premii, sportivul a mai câştigat un titlu de campion naţional la Ashihara-Karate, iar în 2002 a fost declarat cel mai tehnic luptător. Talentul lui Gabi Partin s-a concretizat şi prin obţinerea centurii negre, de 2 DANI, dobândită în urma unui examen de câteva ore, interval în care braşoveanul s-a luptat cu 25 de adversari. „Centura neagră este o recompensă pentru întreaga carieră. Merită orice sacrificiu atunci când ajungi la acest nivel. Automat, prin dobândirea centurii de 2 DANI, îţi câştigi şi respectul adversarului“, crede sensei Gabi.

 

image

Experienţa K1, de neuitat

Anul acesta, mai exact pe data de 7 iunie, Gabi Partin şi-a făcut debutul într-o gală de K1. Evenimentul a avut loc la Budapesta, iar sportivul braşovean a fost nevoit să se bată cu un luptător maghiar care cântărea cu aproape 10 kilograme mai mult decât el. „Iniţial, mi s-a transmis că o să mă lupt cu un adversar care are cu două kilograme mai mult decât mine, dar nu a fost aşa. Oricum, experienţa din K1 a fost fantastică. Această competiţie reprezintă apogeul pentru fiecare luptător. Atmosfera este absolut incredibilă. Diferenţa dintre K1 şi kick-boxing este foarte mare. Circuitele de K1 au un nivel superior“, a menţionat Gabi Partin. 

Tot la Budapesta, Gabi a avut ocazia să-l cunoască pe celebrul luptător olandez de K1, Remy Bonjaski. „Este un sportiv extraordinar şi un om deosebit. M-a impresionat naturaleţea lui şi simplitatea cu care-ţi vorbea. Deşi este unul dintre cei mai buni luptători din lume, Bonjaski nu are fiţe, fiind sincer şi direct. A fost o plăcere să stau de vorbă cu el“, a conchis interlocutorul.

Întrebări şi răspunsuri


Care sunt cei mai buni luptători, atât din ţară, cât şi din străinătate?

Din România, fără nicio ezitare, Daniel Ghiţă este cel mai valoros. Este un sportiv complet, care nu are rival în ţară. Cel mai bun luptător din lume este Badr Hari. Este extrem de tehnic şi poate învinge pe oricine.

Unde te antrenezi în prezent?


Din 1999 mă pregătesc la sala lui Nicu Dascălu. Am susţinere totală acolo, iar Nicu este un adevărat profesionist, ai foarte multe de învăţat de la el.



Îmi place distracţia, în toate formele. Ador să mă uit la meciurile de fotbal din Liga Campionilor, să ascult muzică house, iar filmul meu preferat este Gladiatorul“, a menţionat Gabi. 



Urăsc perversitatea oamenilor şi minciuna. Am întâlnit multe persoane, care, în public, au promis că-mi acordă sprijin financiar, iar apoi, când i-am sunat, au refuzat să mă ajute“, a conchis luptătorul.

PROFIL

Născut. 21 iunie 1978, Braşov.
Studii. Liceul de Construcţii, Braşov.
Familie. Necăsătorit.

Vedeţi aici o demonstraţie de tehnică susţinută de sensei Gabriel Partin:


Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite