Braşov: VIDEO / Miettinen a făcut legea la Raliul Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: VIDEO /  Miettinen a făcut legea la Raliul Braşovului
Braşov: VIDEO / Miettinen a făcut legea la Raliul Braşovului

Nimeni nu a putut sta în faţa finladezului Jarkko Miettinen, care s-a distrat pe macadamul din Covasna. Vedeţi aici imagini video de la proba specială de vineri seara.

Încă de la debutul raliului, finlandezul s-a instalat pe prima poziţie, pe care nu a mai cedat-o până la final. Mai mult, el şi-a mărit ecartul faţă de urmăritori, ajungând să se impună pe aproximativ 90 de kilometri de macadam, cu aproape 50 de secunde faţă de Valeriu Porcisteanu, ocupantul poziţiei secunde. „A fost o zi perfectă pentru mine. Distanţa de parcurs a fost mai mică, dar şi acest lucru este de înţeles, pentru că este criză şi bugetele s-au redus. Mai am două etape în care să recuperez distanţa faţă de Szabo, pentru a cuceri un nou titlu de campion”, a spus Miettinen.

„Vallino” a revenit pe podium

După două abandonuri consecutive, la Cluj şi la Sibiu, dar şi după un stagiu de pregătire în Italia, Valeriu Porcisteanu a revenit pe podiumul unei etape, ocupând poziţia secundă la Raliul „Ţara Bârsei SEAT”, deşi a început ezitant cursa. Gergo Szabo a plecat pe macadam din poziţia de lider, dar nu a rezistat prea mult şi a ajuns să încheie raliul pe locul trei. „Sunt bune şi punctele acestea, pentru că vor conta la final. A fost o zi ideală pentru noi, în care ne-am distrat pe probele speciale, deosebit de frumoase”, a afirmat Szabo.

Tempestini a stabilit recordul pe Barcani

Pe locul patru a terminat cursa italianul Marco Tempestini, care a alternat evoluţiile de pe probele speciale. El a stabilit un nou record pe Barcani, dar a avut o evoluţie sub aşteptări pe Comandău. În puncte au mai sosit, în ordine, Bogdan Marişca, Jean Tatu, Horaţiu Savu şi Edwin Keleti.

La general, Gergo Szabo este primul (45p), urmat de Jarkko Miettinen şi Marco Tempestini (ambii câte 34 de puncte). Penultima etapă a Campionatului Naţional este programată la Arad, în perioada 25-27 septembrie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite