Uzina Rulmentul Braşov renaşte. Va produce piese pentru piaţa asiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halele uzinei au intrat în „conservare“ de mai bine de cinci ani. Foto: Ionuţ Dincă
Halele uzinei au intrat în „conservare“ de mai bine de cinci ani. Foto: Ionuţ Dincă

O mică fabrică de rulmenţi va fi deschisă pe fosta platformă, de către societatea care a cumpărat în urmă cu doi ani opt hectare din suprafaţa fostei uzine de rulmenţi şi sistemul energetic al acesteia, în schimbul sumei de trei milioane de euro.

Controversatul om de afaceri Ede Erdely, a declarat pentru bzb.ro, că fabrica va avea aproximativ 300 de angajaţi, care vor fi selectaţi din rândul foştilor muncitori de la Rulmentul, dar numărul angajaţilor va putea creşte până la 3.000.

Citiţi aici mai multe amănunte despre vânzarea Rulmentul

„Ne gândim la un sistem tip club, în sensul că putem angaja pensionari nostalgici care vin şi acum la fabrică şi cer să vadă locul unde au lucrat. Sunt specialişti care au rămas legaţi oarecum de locul acela, iar dacă le vom spune că pentru patru ore pe zi pot face şi un ban în plus, cred că ar veni cu mai mare plăcere la muncă”, a explicat pentru bzb.ro Erdely, reprezentant URB – Universal Rulmenţi Bearings SRL, care se numea Sigur Imob SRL, în momentul cumpărării uzinei.

Făbricuţa va produce în special pentru piaţa asiatică, dar, deocamdată, nu se ştie sub  ce marcă vor fi produşi rulmenţii, fiindcă, marca RBR, care era a societăţii Rulmentul, a fost vândută unei societăţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite