Braşov: Urgenţele de la Spitalul de Copii, în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Urgenţele de la Spitalul de Copii, în colaps
Braşov: Urgenţele de la Spitalul de Copii, în colaps

În cinci ani, deşi trebuia să asigure finanţarea, Ministerul Sănătăţii nu a alocat nici un ban pentru funcţionarea  structurii medicale de urgenţă.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Copii Braşov a fost înfiinţată de Ministerul Sănătăţii, prin Ordinul nr. 109/2004. De atunci, însă, nu s-a făcut nici o evaluarea unităţii, pentru ca apoi să fie inclusă în programele de finanţare guvernamentale. De-a lungul timpului, problema a fost adusă la cunoştiinţa diverşilor miniştrii ai Sănătăţii în repetate rânduri, iar în data de 22 iulie a.c. a fost prezentată de prefectul Ion Gonţea în şedinţa de Guvern.

Trebuie menţionat că Unitatea a fost dotată în mare măsură chiar de către Ministerul Sănătăţii, cu aparatură în valoare de aproape jumătate de milion de euro.

„Nu-i mai putem asigura finanţarea“

 Contactat telefonic, managerul Spitalului de Copii Braşov, dr. Ioan Mâzgăreanu, ne-a declarat că „nu ştim ce se va întâmpla cu Unitatea de Urgenţe. Nu o putem desfiinţa, pentru că nu suntem noi proprietari, dar nici nu-i mai putem asigura finanţarea. Problema este că la UPU Braşov sunt aduşi copii din patru judeţe, iar pentru problemele legate de chirurgia plastică ne sunt aduşi pacienţi din toată ţara“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite