Braşov: România s-a calificat în optimile Universiadei la baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala sub 23 de ani a României a învins astăzi, selecţionata similară a Mexicului, cu 78-73 (20-21; 16-13; 19-21; 23-18). Disputa a contat pentru etapa a doua a fazei grupelor Campionatelor Mondiale Universitare, eveniment care se desfăşoară în Serbia.

Disputa a fost una pe muchie de cuţit, cu spectaculoase răsturnări de situaţie. Chiar dacă au terminat în dezavantaj primul sfert, băieţii pregătiţi de braşoveanul Dan Calancea au dominat sfertul doi şi au intrat în avantaj la pauza mare (36-34). Tensiunea a atins cote alarmante cu zece minute înainte de finalul partidei, cele două combatante terminând la egalitate sfertul trei (55-55). "Tricolorii" au gestionat perfect ultima repriză, făcând diferenţa cu câteva zeci de secunde înaintea ultimului fluier.

Prin victoria cu Mexic, România a acumulat punctaj maxim (4 pct), împărţind prima poziţie a Grupei B cu puternica reprezentativă a Lituaniei. Duelul România - Lituania se va disputa mâine, de la ora 16.00.

Duel capital cu Lituania

Partida are o însemnătate aparte, întrucât cele două selecţionate se vor împerechea în faza a doua a competiţiei cu Germania şi Letonia. Cele patru formaţii vo alcătui o grupă din care primele două clasate se vor califica în sferturile de finală ale Universiadei. În cazul în care vor învinge Lituania (campioana mondială universitară en-titre), "tricolorii" vor debuta în faza secundă cu un avantaj de două puncte.

"Am avut parte de un meci electrizant, disputat într-o tensiune de nedescris. Băieţii au luptat exemplar şi am reuşit să ne adjudecăm o victorie meritată şi muncită. Totul s-a decis în ultimele secvenţe ale duelului. Ne aşteaptă un meci foarte important în compania Lituaniei, întrucât rezultatul va conta pentru faza următoare a competiţiei. În cazul în care vom trece de lituanieni, avem mari şanse să ne calificăm în sferturi", a punctat tehnicianul României, Dan Calancea.

În confruntarea cu Mexic s-au evidenţiat: Nicoară (21p), Mandache şi Silvăşan (câte 19p); Drăguşin (14p); Dragoş Andrei (3p) şi Laszlo Lazăr (2p).

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite