Braşov: Unităţile bancare, vulnerabile în faţa hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de securitate care le asigură paza au fost prinse pe picior greşit de poliţişti, care le-au demonstrat echipelor de intervenţie că se mişcă mult mai greu comparativ cu rapiditatea cu care operează hoţii.

În jurul prânzului, poliţiştii au dat alarma simultan în două unităţi bancare, care aveau paza asigurată de aceeaşi firmă. Oamenii legii au vrut să vadă dacă echipele pot ajunge în timp util la două intervenţii. Din păcate, rezultatul nu a fost pe măsura aştepărilor. Şi asta fiincă pentru cele două solicitări firma a trimis doar o singură echipă, format din doi oameni. Dacă la banca situată în zona gării, aceştia au ajuns într-un minut şi jumătate, la unitatea din Piaţa Sfatului echipajul a reuşit să ajungă de-abia în 12 minute, în loc de 6 minute, timpul prevăzut în contract.

Banca poate rezilia contractul cu firma de pază

Din păcate, în astfel de cazuri, poliţia este legată de mâini şi de picioare. “Singura care poate face ceva este unitatea bancară. Aceasta poate rezilia contractual cu firma de pază. În orice caz, o singură echipă nu poate face unei intervenţii simultane la două bănci. Conform prevederilor legale, firmele de securitate trebuie să aibă minim o echipă de intervenţie pentru a asigura eficienţa serviciilor de securitate la unităţile bancare”, spune comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov .

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite