Undă verde la ştergerea de pe hartă a fostei uzine Rulmentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demolarea halelor ar putea produce o catastrofă ecologică. Foto: Arhivă
Demolarea halelor ar putea produce o catastrofă ecologică. Foto: Arhivă

Timp de un an licihidarea societăţii braşovene a fost blocată de un aşa-zis proces de revendicare al unui cetăţean german, Hans Eissenberger, care însă, nu a prezentat niciun act de proprietate pentru terenul respectiv. O parte dintre active au fost cumpărate încă din primăvara lui 2010 de o firmă în spatele căreia se află un controversat om de afaceri.

„Acum urmează să facem actele pentru darea în plată a activelor, pentru că şi cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov aşteptau finalizarea acestui proces. Nu pot să spun când se va finaliza, doar că acest lucru se va întâmpla curând", a declarat pentru bzb.ro Dragoş Moldoveanu, lichidator în cadrul RVA Insolvency Specialists.

În februarie anul trecut, o parte dintre active au fost cumpărate, abia la cea de-a 40-a licitaţie. Din cauza litigiului, lichidatorii nu au putut încasa suma de 2,6 milioane de euro de la compania Sigur Imob, cea care a câştigat licitaţia pentru mai multe imobile de pe o suprafaţă de opt hectare.

Tot firma Sigur Imob SRL Braşov, în spatele căreia se află controversatul om de afaceri Ede Erdely, îşi anunţase intenţia de a construi, pe activele achiziţionate, o mică fabrică de rulmenţi cu 350 de muncitori.

O bombă cu azbest

Dan Pecurariu, unul dintre cei ce a proiectat uzina acum patru decenii, a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că demolarea vechilor hale poate produce o catastrofă ecologică. El susţine că acestea au fost izolate în interior cu un amestec pulverizat pe bază de azbest, care este cunoscut ca fiind o substanţă nocivă.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite