Un urs texan va locui în rezervaţia de la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamiferul a fost salvat de un colaborator al Animal Planet din mâinile unor circari din SUA şi va fi adus în rezervaţia Libearty în data de 29 mai.

Ursoaica Betsy îşi va petrece ultimii ani din viaţă pe pământ românesc, în sanctuarul Libearty de la Zărneşti. Salvatorii ei, Societatea pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor din Huston (HSPCA) şi Animal Planet, au decis că, din toate rezervaţiile din lume, cea de la Zărneşti este ideală pentru bătrâneţile ei. Animalul a fost salvat anul trecut dintr-un circ ambulant, unde şi-a petrecut 25 de ani din viaţă.

Iniţial a fost dusă la un Zoo în Huston, Texas, dar nu avea condiţii. Nu putea fi dusă nici într-o rezervaţie din America, fiindcă ei au numai rezervaţii de urşi grizzly, iar Betsy este urs brun şi nu se împacă. În decembrie anul trecut am primit o scrisoare de intenţie la HSPCA şi Animal Planet, prin care m-au rugat să găzduiesc un urs brun fiindcă cel mai bun loc pentru el este cel de la Zărneşti. Am acceptat imediat fiindcă urşii nu au cetăţenie. Le-am spus că îl primesc cu drag. Fiindcă importul şi exportul unui urs presupune o serie de documente, de-abia acum am reuşit să le adun pe toate", spune Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni" şi administratorul Parcului de urşi „Libearty" de la Zărneşti.  

Betsy va fi transportată cu un avion special din Huston până la Frankfurt, iar de acolo va fi preluată de o maşină specială, care o va aduce la Zărneşti. Din primele estimări, ursoaica va ajunge în rezervaţie cel mai probabil în data de 29 mai.

La ora actuală, în sanctuarul de la Libearty trăiesc 50 de urşi, iar Betsy va fi al 51-lea. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite