VIDEO Un preot din Braşov, la un pas să omoare o fetiţă de numai şase săptămâni, la botez UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a petrecut la o biserică din Braşov Foto.arhivă
Incidentul s-a petrecut la o biserică din Braşov Foto.arhivă

Micuţa era să se înece în cristelniţă, la botez, după ce preotul a scufundat-o de trei ori şi fetiţa a înghiţit apă. Părinţii bebeluşului l-au reclamat pe preot la Poliţie.

Preotul a scufundat-o brutal pe micuţă, de trei ori, deşi părinţii protestau. Când bebeluşul a fost scos în sfârşit afară, acesta nu mai respira, informează www.stirileprotv.ro.Micuţa a înghiţit apă şi avea căile respiratorii blocate. La faţa locului a sosit imediat un echipaj SMURD, iar viaţa fetiţei a fost salvată.

Conform sursei citate, părinţii l-au reclamat pe preot la Poliţie şi îl acuză de tentativă de omor şi neglijenţă în serviciu.

Protopopul Braşovul, Dănuţ Benga a declarat pentru stirileprotv.ro că preotul care a fost la un pas să înece un bebeluş nu a greşit cu nimic şi că practica botezului este aceaşi de 2.000 de ani.

Incidentul petrecut in biserica este acum in atentia procurorilor care au declansat o ancheta. Preotul va fi cecetat penal pentru loviri si alte violente, nu pentru tentativă de omor, aşa cum reclamaseră iniţial părinţii. Urmează a fi audiati martorii care au asistat la botez, familia fetitei dar si preotul.

Preotul care a botezat copilul nu se simte vinovat cu nimic. „Nu avea cum să se înece, proabil copilul era bolnav. Eu am făcut sute de de botezuri fără să păţească nimeni nimic" a spus preotul Eugen Comşulea, citat de protv. 

Medicii pediatri spun că atunci când botezul se face la câteva săptămâni de la naştere, este indicat la preotul să susţină capul bebeluşului şi să îi protejeze căile respiratorii.

Click pe video pentru a vedea imagini de la incident

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite