La Braşov funcţionează poliţistul antişpagă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost reţinut pentru dare de mită Foto: arhivă
Suspectul a fost reţinut pentru dare de mită Foto: arhivă

Poliţistul  a refuzat prima mită în urmă cu trei zile, când i s-a oferit suma de 2.000 de lei, pentru a nu efectua un control la o firmă care nu avea actele în regulă. Ieri, acelaşi poliţist a refuzat o şpagă de 5.000 de lei, pentru a nu audia doi suspecţi într-un dosar.

Update ora 16.45

Judecătorii Tribunalului Braşov au emis în urmă cu puţin timp un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului care a încercat să-l mituiacă pe poliţistul de la Transporturi Feroviare cu suma de 5.000 de lei. Bărbatul de 34 de ani a fost dus de la instanţă direct în arestul IPJ Braşov. 

Prima mită, în valoare de 2.000 de lei, i-a fost oferită în urmă cu trei zile, de către doi soţi din Prejmer. Cei doi, care deţineau o societate comercială care se ocupă cu fier vechi, au fost prinşi în flagrant, în timp ce îi ofereau poliţistului mită pentru ca acesta să nu efectueze un control la firma deţinută de învinuiţi. În urma flagrantului, cei doi soţi au fost reţinuţi şi arestaţi pe o perioadă de 10 zile, sub acuzaţia de dare de mită.

Acelaşi poliţist a refuzat o a doua mită, din partea unui cetăţean de 34 de ani, care i-a oferit omului legii suma de 5.000 de lei „pentru neaudierea a două persoane din declaraţiile cărora ar fi rezultat date care l-ar fi incriminat pe învinuit", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Carmina Reit.

În urma denunţului făcut de poliţist, s-a organizat un flagrant şi, ieri, învinuitul a fost prins. „În timpul acțiunii a fost identificat și reținut L.D.,34 ani,care a oferit polițistului  denunţător suma de 5.000 lei, pentru ca acesta să nu administreze probatoriul în mod corect în dosarele de evaziune fiscală pe care le instrumentează, cu un  prejudiciu total în valoare de 500.000 lei, respectiv să nu audieze doi suspecți", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite