Poliţist braşovean, arestat după ce a furat bani de la... Poliţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist braşovean, care lucra în cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate, a fost arestat. Surse din rândul anchetatorilor spun că poliţistul a lucrat la BCCO Braşov. Poliţistul este suspectat că a luat bani din fondul unităţii la care activa.

UPDATE 17.30

Poliţistul activa ca agent şef adjunct în cadrul BCCO Braşov şi a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi determinarea mărturiei mincinoase.

Poliţistul, în vârstă de 42 de ani, este căsătorit şi are un copil. Anchetatorii spun că în cursul anului 2006, acesta a obţinut, în două rânduri, sume din fonduri speciale, pe care le-a folosit în scop personal. Procurorii spun că poliţistul a întocmit două procese verbale cu date false, prin care a încercat să îşi acopere fapta.

CITEŞTE ŞI

Fostul şef de la Poliţia de pe platforma ArcelorMittal a fost arestat pentru că era membrul unei reţele de hoţi

„În urmă cu doi, trei ani, am constatat nişte nereguli în cadrul biroului, pe care le-am suspicionat a fi de natură penală. Cercetarea a fost pornită de DGA, la acel moment şi a fost finalizată în urmă cu o lună de zile", a declarat Gabriel Florescu, şeful BCCO Braşov.

Funcţia îndeplinită de acesta era de agent şef adjunct, iar în cursul anului 2006 a solicitat în două rânduri, sume din fonduri speciale pe care le-a folosit în interes pesonal, întocmind două procese verbale cu date nereale", a adăugat Mihaela Mateş, prim-procuror în cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov

Anchetatorii au întocmit în 2009, actele premergătoare urmăririi penale şi l-au chemat pe acesta la audieri. Ulterior, poliţistul BCCO a încercat să influenţeze şi un martor din anchetă.

„În cursul anului 2009, acesta a fost chemat la audieri şi, în repetate rânduri, a încercat direct sau telefonic să îl convingă pe unul din martori să declare alte fapte decât cele reale în instanţă ", a mai declarat Mihaela Mateş, prim-procuror în cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Poliţistul a fost prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare. Judecătoria Braşov a emis, pe numele acestuia, mandat de arestare de 10 zile, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi determinarea mărturiei mincinoase.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite