Un orb trăieşte în grajdul unei ferme din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul susţine că cea care l-a mutat „la coada vacii" este chiar sora lui care a urmărit doar să îi ia averea. Braşoveanul afirmă că femeia i-a luat toţi banii obţinuţi în urma vânzării unei case şi a unor terenuri şi, în loc să-i cumpere o casă în Vulcan, l-a mutat în grajd.

Ion Bălău spune că sora lui a profitat de faptul că el este nevăzător de gradul I şi nu a putut urmări tranzacţiile efectuate cu pământurile lui.

„În 2007, am vândut în Poiana Mărului un hectar de pădure, un teren de 80 de ari, un teren de 1,5 hectare şi casa în care am locuit, toate pentru suma de 1, 250 de miliarde de lei vechi. În contract s-a trecut însă suma de 700 de milioane de lei vechi şi toţi banii au ajuns la sora mea. Ea mi-a promis că îmi va cumpăra o casă în Vulcan, dar nu a fost aşa. M-am trezit aruncat într-un grajd al fostei ferme Agrobârsa, pe care sora mea l-a cumpărat din banii mei pe numele ei", spune Ion Bălău.

Grajdul nu are destinaţie de locuinţă

Braşoveanul spune nu a avut încotro şi a trebuit să accepte noua locuinţă. „Era o mizerie de nedescris în grajd. Toată pensia mea şi a soţiei s-a dus pe renovări. De-abia anul trecut sora mea a pus grajdul şi 1.000 de metri pătraţi pe numele meu. Şi aici m-a păcălit fiindcă trebuia să îmi dea mai mult pământ", spune Ion Bălău.

Chiar dacă are un acoperiş desupra capului, problemele bătrânului tot nu sunt rezolvate. „M-am dus la Primărie, în Vulcan, să îmi dea un număr de casă, fiindcă în actele de la Cartea Funciară casa mea figurează ca şi grajd. Primarul a zis că nu are cum să facă acest lucru până în 2012, când se va reface PUG-ul în comuna Vulcan şi destinaţia grajdului va fi schimbată în locuinţă. Atunci i-am spus primarului că o să îmi pun un belciug în nas, ca la porci, şi o să umblu în patru labe, poate aşa îmi dă şi mie număr la casă. Toate acestea se întâmplă numai din cauza surorii mele, care şi-a bătut joc de mine", mai spune Ion Bălău.

Sora respige toate acuzaţiile

În replică, sora bătrânului, Ana Micu, spune că nu i-a luat bătrânului niciun leu ci, dimpotrivă, i-a întins o mână de ajutor atunci când a avut nevoie. „Vorbeşte numai prostii. Nici vorbă să ia miliarde pe terenurile acelea. Eu i-am dat acel grajd fiindcă este fratele meu şi mi-a fost milă de el, dar numai necazuri mi-am făcut. Mai am trei fraţi şi toţi au zis să îl las în pace fiindcă este Diavolul pe pământ. Nu i-am ascultat şi am ajuns să mă reclame peste tot", spune Ana Micu, de 59 de ani, sora bătrânului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite