Un mort şi patru răniţi, într-un grav accident pe DN 1, la Predeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite grav, marţi dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un autobuz în care se aflau militari.

UPDATE 10.30 Cei zece militari aflaţi în autobuzul implicat în accident se întorceau din Afganistan. „Erau militari care se întorceau din Afganistan. Aceştia veneau dinspre Bucureşti şi urmau să fie distribuiţi către unităţile de care aparţin, din mai multe judeţe din ţară", a spus Cosmin Giosanu, de la Poliţia Rutieră Braşov. Şoferul autobuzului cu militari a fost rănit uşor, însă a refuzat să fie transportat la spital.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5.00, după ce şoferul unui microbuz a vrut să depăşească un tir. Şoferul nu s-a asigurat corespunzător, iar microbuzul s-a ciocnit cu un autobuz care venea din sens opus.

În urma impactului şi-a pierdut viaţa şoferul microbuzului înmatriculat în Covasna, iar alte trei persoane din aceeaşi maşină au fost grav rănite.Şoferul avea 29 de ani şi era din Târgu Secuiesc. Şi şoferul autobuzului cu militari a fost rănit, însă a refuzat să fie transportat la spital.

Reprezentanţii ISU Braşov au intervenit cu un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD şi trei ambulanţe, iar operaţiunea pentru scoaterea victimelor din maşină, care era un morman de fiare, a fost dificilă, din cauza gerului. „A fost o intervenţie deosebit de dificilă ţinând cont că erau minus 23 de grade Celsius. A trebuit să decopertăm microbuzul, să înlăturăm bordul. Maşina era un morman de fiare“, a precizat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite