BOC gestionează câinii din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Braşov - un Oraş Civilizat" (BOC) a fost pus la punct de autorităţile braşovene şi organizaţiile neguvernamentale pentru aplicarea legilor privind protecţia animalelor. Autorităţile vor să realizeze şi o bază de date a braşovenilor care deţin animale.

Serviciul Public de Gestionare a Animalelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Poliţia Municipiului Braşov şi Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Milioane de Prieteni" au semnat un protocol de colaborare care are drept scop implementarea şi aplicarea măsurilor privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi protecţia animalelor, în cadrul programului „Braşovul - un Oraş Civilizat".

Scopul protocolului este limitarea şi reducerea numărului de câini comunitari de pe teritoriul Braşovului, identificarea acestora, dacă au sau nu stăpân, prin microciparea acestora, sterilizarea câinilor cu sau fără proprietari sau instituirea unei taxe locale pentru deţinătorii de animale care nu doresc să le sterilizeze.

Grupul de lucru va încerca să soluţioneze şi cazurile de abandon, maltratare sau ucidere a animalelor. De asemenea, municipalitatea a promis, din nou, construirea unui adăpost european pentru câinii comunitari.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite