Un braşovean a vrut să vândă 4,5 kilograme de droguri de mare risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul coordona o reţea de traficanţi de droguri, extinsă în mai multe oraşe ale ţării, care a fost destructurată ieri de procurori. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, au fost ridicaţi 70.000 de euro, 10.000 lei, precum şi 4,5 kg de droguri de mare risc, a căror valoare pe piaţă este estimată la 110.000 euro.

Potrivit anchetatorilor, monitorizarea acestei reţele a început în luna martie a acestui an, când poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza judeţelor Ploieşti, Caraş Severin, Galaţi, Timiş, Bihor, Braşov şi Bucureşti acţionează o reţea de traficanţi de droguri de mare risc, care se ocupă cu achiziţionarea din străinătate a unor substanţe aflate sub control (regăsite în tabelele anexă ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri) şi a unor substanţe care nu sunt sub control legal, pe care apoi le comercializau printr-o reţea de magazine de tip Spice Shop.

Pe parcursul investigaţiilor, gruparea infracţională s-a scindat în celule infracţionale care acţionau într-o anumită zonă geografică şi care erau coordonate de mai multe persoane. Conexiunile dintre celulele infracţionale erau foarte puternice şi se bazau, în special, pe dorinţa de a obţine profituri băneşti, găsind acoperire în magazine de tip Spice Shop", se precizează într-un comunicat de presă al IGPR.

În dimineaţa zilei de 26 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, cu sprijinul ofiţerilor antidrog de la B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Oradea şi B.C.C.O. Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., au efectuat nouă descinderi domiciliare în mai multe judeţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de substanţe psihotrope.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicaţi 70.000 de euro, 10.000 lei, precum şi 4,5 kg de droguri de mare risc, a căror valoare pe piaţă este estimată la 110.000 euro.

Braşoveanul Francisc Bancsa, de 54 de ani, considerat liderul grupării, a fost reţinut ieri şi a fost arestat 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc şi mare risc. Bărbatul era liderul reţelei infracţionale care avea drept acoperire magazine de tipul Spice Shop în care se comercializau produse psihotrope pe raza judeţelor Timişoara, Oradea, Braşov şi Caraş Severin, Francisc Bancsa este suspectat că a achiziţionat pentru a revinde JWH250, drog introdus în cursul acestei luni în tabelele anexă la Legea 143/2000. „Consumul acestei substanţe produce stări euforice, insomnie şi halucinaţii, iar consumată în exces produce leziuni cerebrale şi chiar deces", se mai precizează în comunicatul de presă al IGPR.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite