Un braşovean a fost la un pas de închisoare din cauza unei moşteniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a moştenit de la tatăl său un pistol cu aer comprimat şi nu a ştiut că legea s-a modificat, pentru acest tip de armă el având nevoie de autorizaţie.

Cristian D., de 36 de ani, le-a spus poliţiştilor că pistolul cu aer comprimat, un Gamo de calibrul 4,5 milimetri, a fost cumpărat de tatăl său, în anul 2001. Când bătrânul a murit, arma i-a rămas moştenire fiului.

Între timp legea s-a schimbat şi pentru acel tip de pistol braşoveanul trebuia să obţină autorizaţie. Nefiind la curent cu schimbările legislative, Cristian D. nu s-a la Poliţie. Ieri oamenii legii i-au făcut o vizită şi i-au spus că va fi cercetat penal.  

Arma respectivă, care  face parte din categoria celor supuse autorizării, a fost ridicată de polițiști, în vederea cercetărilor, iar bărbatul meționat este cercetat,în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi port de armă neletală supusă autorizării, fără drept, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu modificările şi completările ulterioare", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite