FOTOGALERIE Un braşovean, soldat de elită în Legiunea Străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vivian Preşmeranu, unul dintre cei doi braşoveni care au participat la preselecţiile „X Factor" a acumulat experienţă de viaţă în Legiunea Străină Franceză, a cărei bază a fost pusă de regele francez Louis - Philippe.

Doi ani şi trei luni a petrecut Vivian în îndepărtata legiune, iar experienţa prin care a trecut spune că „l-a format ca bărbat“.

Tânărul de aproape 21 de ani a văzut în plecarea pe front o evadare. Vivian mai are doi fraţi, iar părinţii lui au divorţat atunci când avea numai cinci ani. În urma divorţului el şi fraţii lui au trecut în grija tatălui alcoholic, care nu le oferea un exemplu bun. Viaţa lui Vivian s-a schimbat în anul 2004 când tatăl său a decedat şi când a ajuns în grija mamei lor, care se recăsătorise.

A vrut să ajungă dincolo de limite

În legiunea străină a ajuns imediat ce a împlinit 18 ani. Dorinţa de a pleca de acasă şi de a-şi demonstra că este capabil să se descurce singur l-au împins către o experienţă considerată dificilă de mulţi oameni. „Am vrut tare mult să plec şi să-mi testez limitele. Mă atrăgea atât recompensa pe care aveam să o primesc cât şi locurile noi pe care aveam să le găsesc", a mărturisit Vivian Preşmereanu.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu Vivian!

„Aventura" a început în octombrie 2008, când a decolat spre Franţa, iar experienţa sa pe front s-a încheiat în iarna anului trecut. După ce a trecut cu brio de testele medicale, psihologice şi de probele sportive, Vivian a ales regimentul din care urma să facă parte. „Am ales să merg la paraşutişti pentru că mi se părea palpitant. Era alegerea cea mai spectaculoasă, pentru că aveam să fiu la înălţime", spune Vivian.

O zi obişnuită din viaţa lui Vivian începea dis-de-dimineaţă. Făcea alergare, trageri, şi mergea în diverse misiuni. Şase luni a petrecut şi pe frontul din Afganistan. „Când am ajuns în regiment se făceau pregătiri pentru Afganistan. Acolo, în funcţie de misiuni aveam parte de o zi mai grea sau mai uşoară. Au existat şi momente în care m-am temut că nu mă mai pot întoarce acasă, dar faptul că veneam în permisie chiar şi câte două-trei săptămâni mă întărea. Experienţa m-a făcut mult mai puternic, m-a ajutat să acţionez mai repede şi să fac mereu sport", povesteşte tânărul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite