Un avocat din Braşov a fost găsit mort. Crimă sau sinucidere? (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Sorin Anton a fost găsit de către soţia lui, care a sunat imediat  la 112 pentru ajutor. Medicii sosiţi la faţa locului au încercat în zadar să îl resusciteze fiindcă bărbatul a murit. Sorin Anton avea 47 de ani. 

UPDATE, 10.03.2011, ORA 14.00 Moartea avocatului Sorin Anton rămâne învăluită în mister. Concluziile preliminare ale autopsiei nu au putut stabili cu certitudine că bărbatul s-a sinucis.

Medicii legiştii au stabilit, în schimb, că Sorin Anton a avut parte de o moarte violentă, cauzată de o hemoragie internă foarte puternică. Avocatul a avut o singură „plagă penetrantă, cu intersectare a plămânilor şi cordului, provocată de un corp tăietor înţepător, posibil cuţit", se arată în concluziile preliminare. În jurul plăgii, legiştii au găsit şi alte răni suferficiale, semn că bărbatul a ezitat să-şi curme viaţa. Medicii menţionează că leziunile „au putut fi autoproduse", dar nu spun cu certititudine că avocatul s-a sinucis.

De asemenea, legiştii vor compara leziunile de pe corpul avocatului cu lama cuţitului găsit pe blatul din bucătărie, pentru a stabili dacă acesta este cel cu care a fost înjughiat Sorin Anton. Expertiza va fi gata în aproximativ două săptămâni.

Procurorii merg mai departe cu ancheta şi vor cere înregistrarea apelului efectuat la 112 de către soţia avocatului. Carmen Anton anunţa la telefon că şi-a găsit soţul pe jos, în bucătărie, cu un cuţit înfipt în zona pieptului, dar când poliţistul Secţiei 4 a ajuns la faţa locului, cuţitul se afla pe blatul din bucătărie. Singura care îi poate lămuri pe anchetatori este Carmen Anton, dar femeia este încă în spital, sub sedative, fiind bulversată de cele întâmplate. Procurorii aşteaptă să-şi revină, pentru a putea sta de vorbă cu ea.  

9.03.2011, ora 14.15 Vecinii spun că cei doi soţi se înţelegeau foarte bine şi aveau o situaţie financiară bună.

 „Nu m-aş fi gândit niciodată că s-ar putea întâmpla aşa ceva cu el. Era un avocat foarte bun şi un om politicos. Ieri l-am văzut ultima oară, în jurul orei 13.00, când a venit acasă", a spus o vecină, Victoria Cojocaru (62 de ani).

image

 „Nu aveau copii, dar se înţelegeau foarte bine. De la ei din casă nu se auzeau certuri. Erau credincioşi şi mergeau des la biserică ", a spus Iulia Costa (53 de ani).

image

Vestea i-a şocat şi pe credincioşii de la Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena.

  „Soţii Anton erau nelipsiţi de la biserică. Dintre intelectuali, puţini sunt ca ei. Erau creştini practicanţi, veneau la fiecare liturghie. Nu exista duminică fără ca domnul Sorin să nu facă o donaţie. Nu cred că poate fi vorba de o sinucidere sau de o crimă comisă de soţia sa. Cel care a comis această faptă necugetată cred că a fost cineva din domeniul său profesional", a declarat preotul Corneliu Gârbacea.

image
image

ora 12.25

 Decanul Baroului de Avocaţi Braşov, avocat doctor Teodor Moldovan, a declarat pentru Adevărul de Seară că „Sorin Anton era, profesional, un om deosebit şi integru. Lucra în special în penal. Nu poţi să spui nimic rău despre el. Pentru noi este o pierdere foarte mare. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Avea o situaţie materială foarte bună. Vom face inventarul documentelor de la el din cabinet, să nu păţim ca în alte cazuri, şi s-ar putea să le predăm organelor de anchetă, dacă le vor cere", a spus decanul Baroului de Avocaţi Braşov, avocat doctor Teodor Moldovan. .

image

ora 10.44 Apelul la 112 a fost făcut azi-dimineaţă, în jurul orei 04.30. Soţia avocatului Sorin Anton anunţa că şi-a găsit soţul căzut, în bucătărie, cu un cuţit înfipt în el, în zona pieptului. Primul care a ajuns la faţa locului a fost un poliţist de la Secţia 4. Când omul legii a intrat în locuinţă, avocatul încă mai respira, dar nu pentru mult timp.

 „A murit în braţele poliţistului. S-au încercat manevre de resuscitare, dar fără succes. S-a constituit o echipă operativă, formată dintr-un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, lucrători de poliţie de la Serviciul Criminalistic şi Serviciul de Investigaţii Criminale, care a efectuat cercetarea la faţa locului. În momentul de faţă nu se poate stabili dacă este vorba despre o sinucidere sau se poate pune în discuţie o altă faptă penală", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Claudiu Sandu. Cuţitul cu care a fost înjunghiat avocatul a fost găsit de criminalişti pe blatul din bucătărie.

image

ora 9.00  În urma incidentului, soţia avocatului, Carmen Anton, a intrat în stare de şoc şi a fost  internată la Spitalul de Neuropsihiatrie. Anchetatorii aşteaptă ca femeia să-şi revină şi să poată sta de vorbă cu ea.

image

Carmen Anton este economist, asistent universitar  în cadrul Catedrei de Finanţe, Contabilitate şi Teorie Economică. Femeia este licenţiată a Academiei de Studii Economice Bucureşti- Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică. Carmen Anton deţine un master în specializarea „Strategii şi tehnici financiar-contabile" şi este doctorand în domeniul Marketing.

ora 07.40 Primele cercetări efectuate de poliţişti conduc spre ipoteza unei sinucideri, dar, în acelaşi timp, nu este exclusă nici varianta unei crime. Cadavrul avocatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov, pentru efectuarea autopsiei, care va stabili cu exactitate şi cauza morţii.

Avocatul Sorin Anton era masterand în dreptul penal al afacerilor şi avea o vechime de peste 10 ani în avocatură.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite