Braşov: Înjunghiat pentru că nu a vrut să cedeze locul în autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul, care are 16 ani, a fost tăiat cu un briceag, în timp ce se afla în autobuzul care circulă pe ruta Braşov-Săcele.

Update ora 16.20   Medicii de la Spitalul de Pediatrie, unde se află internat copilul, spun că victima a fost la un pas de moarte, fiindcă lama briceagului a trecut foarte aproape de inimă.

Băiatul a fost adus în stare gravă, în şoc hemoragic. Prezenta o plagă înjunghiată în partea stângă a toracelui şi a fost penetrat şi plămânul stâng. Lovitura a fost la o distanţă de 1,5 - 2 centimetri de inimă şi putea fi fatală. Copilul este la Terapie Intensivă şi va mai rămâne internat câteva zile", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Braşov, dr. Marcel Albean.

image

Mama adolescentului a stat toată noaptea să-şi vegheze fiul, în spital, şi este hotărâtă să-i facă dreptate.

Agresorul să plătească pentru ceea ce a făcut! O să facă puşcărie! Copilul a fost mai întâi bătut şi apoi înjunghiat fiindcă nu a vrut să-i cedeze locul în autobuz nevestei agresorului", a declarat mama lui Cosmin, Alina Iordache. Femeia spune că băiatul ei face box, în Braşov, şi aseară se întorcea de la antrenament. „Pe 14 februarie urma să participe la primul lui meci", a mai spus Alina Iordache.

image

Oamenii care fac naveta, zilnic, între Braşov şi Săcele spun că astfel de incidente au loc frecvent, iar cei care fac probleme sunt ţiganii din Gârcini. „Aici cred că locuiesc cei mai mulţi ţigani din România şi astfel de incidente au loc fiindcă în autobuz nu există securitate", a spus un navetist, Remus Hususan.

Incidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 20.40, între staţiile Turcheş şi Cernatu. Victima, Iordache Cosmin luase autobuzul din Braşov. În Turcheş s-a urcat şi agresorul, Ciprian Coveşan (24 ani), împreună cu soţia sa. Se pare că bărbaţii s-au luat la ceartă după ce adolescentul nu i-a cedat scaunul soţiei agresorului.

În timpul altercaţiei, tânărul de 24 de ani a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe minor în zona toracică, după care şi-a continuat liniştit călătoria până la capăt de linie. Acolo, a coborât din autobuz şi a luat un taxi către acasă, în Gârcini.

Copilul a avut putere să coboare din autobuz şi să anunţe Poliţia. „Victima a coborat în staţia Cernatu, a anunţat poliţiştii cu privire la cele întâmplate în autobuz, fiind transportată imediat la spital. Politiştii l-au prins pe suspect, în timp ce se deplasa cu taxiul, asupra lui fiind găsit briceagul respectiv. Bărbatul a fost reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă în locurile publice, conform Legii 61. Încadrarea juridică a agresiunii fizice urmează să fie stabilită în funcţie de starea de sănătate a victimei. Cercetarile continuă", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite