Ultimul „magazin de vise“ din Braşov a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Spătaru, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov, foto: arhivă
Ionuţ Spătaru, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov, foto: arhivă

Decizia a fost luată astăzi de către directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Ionuţ Spătaru, în urma repetatelor controale efectuate împreună cu Poliţia Braşov.

Magazinul a fost înschis pentru că agentul economic care comercializa produse etnobotanice a încălcat în repetate rânduri legea, sfidând autorităţile. Comisarii de la protecţia consumatorului au efectuat mai multe acţiuni de control la magazinul situat pe strada 15 Noiembrie, dar s-au lovit de refuzul conducerii magazinului de a indica documentele de proveninţă a produselor comercializate.

Nimic din ceea ce comisarii au solicitat în mod legal nu a fost prezentat. De altfel, este ultimul magazin care funcţiona legal la Braşov, nefiind descoperite substanţe interzise de lege, asimilate drogurilor de mare risc. La unul dintre controale, efectuate împreună cu poliţia Braşov, comisarii au descoperit substanţe etnobotanice în buzunarul vânzătoarei, care a invocat faptul că sunt pentru consumul propriu. Ultimul control a scos la iveală că în magazin erau comercializate etnobotanice", a declarat Ionuţ Spătaru, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului din Braşov.

În total, patronul „magazinului de vise" trebuie să plătească amenzi contravenţionale în valoare de 50.000 de lei.

Etnobotanicele, interzise la Braşov

În luna noiembrie a anului 2010, Consiului Local Braşov a decis să interzică fabricarea, comercializarea, depozitarea, distribuţia, transmiterea, achiziţionarea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante în Municipiul Braşov. Proiectul de lege prevede sancţiuni contravenţionale cu sume între 3.000 şi 5.000 de lei pentru cei care nu-l respectă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite