Braşov: Ucigaşul lui „Râmaru de Braşov” rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ucigaşul lui „Râmaru de Braşov” rămâne în arest preventiv
Braşov: Ucigaşul lui „Râmaru de Braşov” rămâne în arest preventiv

Cauza lui Cătălin Szasz a fost singura care s-a judecat, în această dimineaţă, la Tribunalul Braşov. Tânărul a fost prezentat instanţei cu propunere de menţinere a stării de arest preventive, în care se află de trei luni, după ce l-a ucis pe colegul său de celulă, George Ionuţ Nicolae.

Ucigaşul taximetristului George Ionuţ Nicolae, care a îngrozit o ţară întreagă după a omorât două tinere din Braşov, a ajuns din nou în faţa magistraţilor. Cu toate că la această dată ar fi trebuit audiaţi şi martori în dosarul său, judecătorii au luat în calcul doar discutarea măsurii de arest preventiv în care se află suspectul. „Din cauza grevei la care ne-am raliat, nu discutăm în această perioadă decât cauzele urgente, mai exact cele cu arestaţi preventiv. Şi în acest caz vom proceda la fel. Luăm în discuţie doar aspectul de arest preventiv”, le-a explicat judecătorul tuturor celor aflaţi în sala de judecată.

Rămâne în arest

După mai puţin de cinci minute, timp în care atât procuroarea de caz, cât şi avocata lui Sasz şi-au expus motivele, instanţa a decis: ucigaşul lui „Râmaru de Braşov” rămâne în arest preventiv, cu toate că el se află deja în închisoare pentru mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie. „Inculpatului i se menţine decizia de arest preventiv pentru următoarele 27 de zile. Am luat decizia după citirea caracterizării comportamentului său depusă la dosar şi pentru că fapta din acest dosar se pedepseşte cu mai mult de patru ani de închisoare”, a motivat instanţa. Cătălin Mihai Szasz poate face recurs la această decizie, în 24 de ore.

Din tâlhar, criminal

La începutul lunii mai, Mihai Cătălin Szasz şi-a omorât colegul de celulă, pe George Ionuţ Nicolae, prin strangulare. Tânărul de 21 de ani şi-a motivat fapta spunând că a cedat nervos după ce  a auzit detaliile sinistre ale crimelor comise de Nicoale, povestite chiar de autor. Conducerea penitenciarului susţine că totul s-a petrecut în urma unui conflict spontan. Szasz şi-a pus braţul în jurul gâtului victimei şi a strâns cât a putut de tare.

George Ionuţ Nicolae era arestat preventiv pentru omor deosebit de grav, după ce le-a omorât, pentru bani, pe Vasilica Mihai, de 27, ani şi Mădălina Motrună, de 17 ani şi le-a ţinut cadavrele ascunse câteva luni. Mihai Szasz este deja condamnat la patru ani de închisoare pentru fals de monedă şi alte 29 de infracţiuni de furt, tâlhărie şi încălcări ale legii circulaţiei. 

Decizii amânate

Toate celelalte 19 cauze aflate pe rol în dosarul lui Mihai Cătălin Sasz au fost amânate. Magistraţii au decis judecarea lor în data de 30 septembrie, în cazul în care greva se va termina până atunci. „Suntem prea puţini judecători, jumătate din câţi ar trebui să fim şi avem un volum mult prea mare de muncă. Suntem de-a dreptul sufocaţi. Sistemul e subfinanţat şi nu avem nici măcar hârtie pentru citaţii. Scriem pe jumătate de foaie o citaţie, ca să facem economie”, le-au explicat magistraţii tuturor suspecţilor prezenţi în sălile de judecată, pentru a înţelege de ce au primit noi termene în procesele lor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite