Braşov: Un camion MAPN a căzut în râpă / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3 militari sunt grav răniţi după ce camionul în care se aflau a rămas fără frâne. Camionul a ajuns în râpă în încercarea disperată a şoferului de a evita impactul cu o maşină mică în care se afla o familie din Constanţa. Camionul avea pe platformă un buldozer şi făcea parte dintr-un convoi militar care transporta utilaje de mare tonaj ce aparţin Ministerului Apărării Naţionale. VEZI GALERIA FOTO

Accidentul a avut loc pe DN1A, în zona Cheia. La coborârea pe serpentine, şoferul camionului militar a constatat cu stupoare că nu mai are frâne şi se apropia în mare viteză de un tir. Ca să evite impactul, militarul a intrat în depăşire.

„Am văzut că se apropie de mine şi apoi a intrat în depăşire. Am frânat cât am putut ca să poată intra îanpoi pe bandă”, a declarat şoferul tirului care a văzut întreaga scenă de coşmar. Când a văzut că nu mai are timp să se încadreze pe banda lui de mers şi din faţă venea o maşină mică, şoferul camionului a luat o decizie de ultim moment.

Angajatul MAPN s-a gândit însă la viaţa celor din maşina care circula regulamentar şi a acţionat ca atare. A tras de volan stânga şi a ajuns în râpa de pe marginea drumului, după ce au atins totuşi un colţ din maşina constănţenilor. 

Am frânat şi am înlemnit când am văzut că vine spre noi. Nu m-am, gândit decât la soţia şi la fetiţa mea de 6 ani care erau cu mine în maşină. Apoi ne-a izbit exact pe partea pe care se aflau ele”, a declarat constănţeanul Laurenţiu Cristea. Utilajul pe care îl transportau, dar şi camionul, s-au proptit în copaci şi nu au alunecat în râpa adâncă de cel puţin 20 de metri.

În urma impactului cu arborii de pe marginea drumului, 3 militari au fost grav răniţi şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare pentru a-i scoate din cabina autovehiculului. Unul dintre brazii de pe marginea drumului s-a rupt şi a căzut peste camion, dar şi peste tirul pe care tocmai îl depăşiseră.

 Imediat ce au fost scoşi, medicii SMURD i-au preluat de urgenţă pe răniţi, i-au stabilizat şi i-au transportat la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov. „Erau conştienţi însă toţi trei au multiple fracturi pe tot corpul”, a declarat Mălin Tibăr, medic SMURD Braşov.

Oamenii legii vor face o anchetă amănunţită pentru a vedea dacă într-adevăr camionul a rămas fără frâne, cum susţin militarii sau şoferul s-a anagajat într-o depăşire periculoasă şi a pierdut controlul volanului. 

Circulaţia pe DN1A a fost blocată aproape 2 ore.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite