Braşov: Turişti atacaţi de o ursoaică cu pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Turişti atacaţi de o ursoaică cu pui
Braşov: Turişti atacaţi de o ursoaică cu pui

Şase turişti care s-au urcat pe schela luminoasă pe care este scris „Braşov”, instalată în zona Tâmpa Panormic, după ce s-au speriat de o ursoaică şi puii acesteia, au fost salvaţi, sâmbătă seară, de jandarmii montani.

CITEŞTE ŞI:
Braşov: Un pui de urs va fi dus la Zărneşti, după ce a fost capturat în Sinaia

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, cei şase turişti, având vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, studenţi din Vrancea, Bacău, Buzău, Dâmboviţa şi Botoşani, s-au urcat pe schelă speriaţi de o ursoaică şi de puii ei. Potrivit Mediafax, tinerii au sunat după ajutor şi au aşteptat sosirea unui echipaj de jandarmi, care i-a ajutat să coboare în siguranţă.
Salvarea celor şase turişti a durat aproximativ două ore din cauza condiţiilor dificile de deplasare, telecabina nefiind funcţională la acea oră, iar tinerii studenţi neavând o ţinută adecvată muntelui, fiind încălţaţi cu papuci de stradă şi adidaşi. Tinerii au fost duşi în siguranţă la baza Tâmpei, nefiind nevoie de intervenţie medicală.

Anul trecut, la începutul lunii august, un tânăr braşovean a fost omorât de o ursoaică, care avea doi pui. Cadavrul tânărului a fost descoperit pe aleea de sub Tâmpa, din Braşov, existând urme luptă între victimă şi animal, semn că ursul a avut un comportament deosebit de agresiv.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite