Braşov: Turismul în Predeal, în scădere cu peste 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Turismul în Predeal, în scădere cu peste 20%
Braşov: Turismul în Predeal, în scădere cu peste 20%

Procentul se referă doar la locurile de cazare oficiale, staţiunea având o treime din capacitatea de cazare neclasificată.


Turismul în oraşul-staţiune Predeal este afectat destul de grav de criză: potrivit primarului Ionel Goidescu, în primele opt luni ale acestui an, numărul de turişti care s-au cazat în Predeal a scăzut cu peste 20%. „Ne raportăm statistica la cele circa 5.000 de locuri de cazare oficiale. În Predeal mai există, însă, şi vreo 2.000 de locuri neclasificate, a căror evoluţie nu poate fi controlată. Sperăm ca deschiderea sezonului de schi să însemne şi începerea revirimentului“, a spus Goidescu.
 
La ora actuală, în Predeal sunt în derulare două proiecte de reabilitare a unor părţi din domeniul schiabil, în valoare totală de 14 milioane de lei. În urma lucrărilor, pârtia de biatlon de pe Valea Râşnoavei şi cea de sub Teleferic vor fi aduse la standardele impuse de organizatorii Festivalului Olimpic pentru Tineret European.

Primarul Predealului a mai spus că şi în domeniul construcţiilor criza este resimţită destul de acut, numărul autorizaţiilor de construcţii emise de autorităţi fiind într-o scădere accentuată, cu peste 200 de asemenea documente emise mai puţin în primele opt luni ale lui 2009 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. 

Numărul turiştilor străini care au vizitat judeţul Braşov în primele cinci luni ale anului 2009 este cu o treime mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderea survenind după opt ani de creştere continuă a turismului din judeţul Braşov. Scăderea survine după ce, în ultimii opt ani, între 2000 şi 2008, turismul braşovean a fost în creştere continuă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite