Braşov: Trofeul Cebul de Aur a plecat în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Trofeul Cebul de Aur a plecat în Italia
Braşov: Trofeul Cebul de Aur a plecat în Italia

Braşovenii de la The Marker au ieşit pe locul II. Italianul Antonino a reuşit să obţină notele cele mai mari din partea juriului. Câştigătorul a impresionat prin voce, tehnică vocală şi prezenţă scenică.

Paula Seling, care a fost membră în juriu, anunţa înainte de finalul concursului că „va câştiga cel care are o tehnică vocală foarte bună, în aşa fel încât să simţi că ţi se face pielea de găină când îl asculţi şi să aibă acea sclipire de care are nevoie orice artist care urcă pe scenă“. Se pare că toate aceste condiţii au fost îndeplinite de italianul de 26 de ani, Antonino care a ridicat sala în picioare în timpul concursului. „Nu îmi vine să cred că eu am câştigat. După ce am văzut că nu sunt nici pe locul trei, nici pe doi, că nu am luat nici premiul special al juriului şi nici pe cel de popularitate, am fost convins că plec acasă la fel cum am venit. Mi-a stat inima când mi-au pronunţat numele. Un astfel de sentiment nu îl pot descrie”, a povestit italianul care a izbucnit în plâns la aflarea rezultatului. Antonino a concurat  cu piesa „Septembrie, luni” a lui Horia Brenciu.

The Marker, au marcat argintul

Surpriza Festivalului a fost trupa The Marker, care s-a clasat pe locul II. Cei patru tineri sunt primii braşoveni care au urcat vreodată pe scena Cerbului de Aur. Cu toate că trupa s-a înfiinţat de numai un an de zile, băieţii au impresionat juriul ieşind în evidenţă prin stilul abordat. „Acest premiu ne arată că rock-ul nu este uitat în România şi că în sfârşit oamenii încep să asculte şi altceva decât piese comerciale. Noi vrem să ne facem cunoscuţi în toată lumea şi tocmai de aceea cântăm în engleză, să fie o muzică accesibilă oricui”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Paul Mateş, solistul trupei. The Marker au câştigat Cerbul de Argint şi un cec în valoare de 7.000 de euro, bani pe care vor să îi folosească pentru promovare. „Pentru noi este Cerbul de aur alb, nu de argint. E cea mai mare onoare şi surprinză“, au mai adăugat băieţii.

Românul Ovi, a câştigat pentru Norvegia

Ovidiu Jacobescu, originar din Botoşani a reuşit să câştige două premii. Publicul l-a votat prin sms-uri şi a luat premiul de popularitate în valoare de 3.000 de euro, iar juriul l-a notat cu un punctaj suficient de mare pentru a câştiga Cerbul de bronz şi un CEC în valoare de 5.000 de euro. „Sunt mai câştigat decât oricine. Am atras şi admiraţia piblicului, dincolo de recunoaşterea juriului. Scopul meu era oricum să mă fac cunoscut în România, aici unde pentru mine este acasă. Şi am reuşit”, a recunoscut Ovi. Românul a mai încercat şi în 2005 să câştige trofeul Cerbul de Aur, însă atunci a plecat acasă fără niciun succes.

Premiul special al juriului

Seara Superstar i-a adus un premiu şi concurentului maltez Glen Vella. Cântăreţul şi-a început cariera la 13 ani. Seria succeselor sale a pornit în anul 2000, odată cu începutul colaborării cu artista Eleanor care a câştigat Cerbul de Aur în 2004. Glen Vella a interpretat, în a treia semifinală a concursului, melodiile „All I am” şi „Andrii Popa”. De la Braşov a plecat acasă cu un premiu special al juriul ce constă într-un cec în valoare de 3.000 de euro.

Steve Vai, premiu de excelenţă

Pe scena festivalului Cerbulde Aur a urcat şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, Steve Vai. American de origine italiană, artistul este nu numai un virtuoz al chitarei, ci şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. Din 1984 a scos pe piaţă 13 albume şi a concertat alături de trupe celebre, precum David Lee Roth, Whitesnake sau Alcatrazz. Pe scena Cerbului de Aur a urcat pentru a-i fi înmânat un premiu de excelenţă pentru întreaga carieră. El a şi anunţat cu această ocazie că anul viitor ar putea organiza un concert la Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite