Braşov: Activitatea Tribunalului, aproape paralizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Activitatea Tribunalului, aproape paralizată
Braşov: Activitatea Tribunalului, aproape paralizată

Începând de astăzi, activitatea Tribunalului Braşov este aproape complet paralizată.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din această instanţă, s-a decis ca magistraţii să-şi restrângă activitatea pe durată nedeterminată, urmând a fi judecate doar cererile privind măsurile preventive, percheziţiile şi interceptările (în materie penală) şi cererile privind suspendările provizorii, în toate celelalte materii.

În aceste condiţii, judecătorii au amânat azi toate cele 278 de dosare aflate în lucru, fiind acordate termene în cursul lunii viitoare. Tot de ieri, activitatea cu publicul a Registraturii şi Arhivei a fost complet oprită, astfel că solicitările mai pot fi trimise doar prin poştă sau e-mail. Mai mult, judecătorul delegat la Registrul Comerţului se va prezenta la această instituţie doar într-o singură zi pe lună, respectiv pe data de 17.

Măsuri similare de protest s-au stabilit şi la nivelul mai multor judecătorii din judeţ, magistraţii solicitând în schimbul revenirii la programul anterior rezolvarea conflictului existent între puterea judecătorească şi cele executivă şi legislativă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecător Alina Nicoleta Mioc (foto) a menţionat că magistraţii sunt decişi să nu accepte implicarea în procesul electoral, prin refuzul judecătorilor de a face parte din birourile electorale.

Judecătorii braşoveni au transmis către Preşedintele României o solicitare de mediere a conflictului constituţional ivit între puterile statului.

Altfel, la ora actuală, Tribunalul Braşov se confruntă şi cu o lipsă de judecători, aproximativ 20% dintre posturi nefiind ocupate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite