Tribunalul Braşov s-a pronunţat în dosarul interlopilor cu legături în „Clanul Sportivilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel, patru dintre membrii grupării au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, trei au primit pedepse cu suspendare, în timp ce alţi zece inculpaţi din dosar au fost achitaţi, fiind găsiţi nevinovaţi. 

Indivizii fuseseră trimişi în judecată de procurorii DIICOT Braşov pentru acte de mare violenţă, şantaj şi infracţiuni informatice. Zilele trecute, Tribunalul Braşov a decis să-i condamne pe Ştefan Cheţea, Costică Onicel şi Adrian Cotos la opt ani închisoare cu executare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, şantaj şi vătămare corporală gravă. În plus, aceştia vor fi nevoiţi să plătească, în solidar, cheltuieli judiciare de câte 10.000 de lei şi 30.000 de euro, daune morale victimei care s-a constituit parte civilă. Totodată, cei trei au fost obligaţi să plătească peste 1.200 de lei, daune materiale, Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov. Un alt membru al grupării, Nicoale Dorobanţ, va sta 5 ani după gratii pentru şantaj. Alţi membri ai grupării au primit pedepse cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar zece persoane au fost achitate.

Decizia instanţei nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

Gruparea a fost anihilată la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut. Conform procurorilor DIICOT Braşov, „activitatea infracţională a grupului era structurată pe două paliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului. Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat pe de o parte săvârşirea de infracţiuni de violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani. Cu titlu de exemplu, în noaptea de 28/29.01.2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiind ţinută timp de mai multe ore la locuinţa învinuitului Cotos Adrian, din Braşov".
        Victima a fost agresată, prin aplicarea de lovituri repetate cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina sa le plătească suma de  25.000 euro.
        O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi  lovită în mod repetat de catre învinuiţi, în timp ce se afla in locuinţa sa, pentru a plati suma de  30 000  euro.
        „Învinuiţii s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul  jocurilor electronice de tip „video multigame HOT SPOT", sens în care gruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării „Sportivilor" din mun. Bucureşti. În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Braşov, învinuitul Cheţea Ştefan a generat un câştig de 12.000 lei", mai precizau procurorii.

Pe durata procesului, suspiciunile de comitere a infracţiunilor informatice au fost înlăturate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite