Trei oameni împuşcaţi în stradă la Braşov, niciun vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaful armat s-a soldat cu doi morţi şi un rănit grav Foto. Flavia Cistian
Jaful armat s-a soldat cu doi morţi şi un rănit grav Foto. Flavia Cistian

În urmă cu mai bine de trei ani, trei braşoveni au fost împuşcaţi în plină stradă, în urma unui atac armat la o casă de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie. Deşi a trecut atâta timp, vinovatul nu a fost găsit nici până acum.

Jaful armat a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie 2009. Maşina în care se aflau angajaţii casei de schimb, Ciprian Ion şi Răzvan Grusin, a fost atacată, iar cei doi au fost împuşcaţi. Atacatorul a fugit, iar un martor, Gheorghe Lala, a încercat să-l prindă şi a fugit dupe el. A fost împuşcat în inimă şi a murit pe loc. Ciprian Ion a murit două ore mai târziu, la spital, iar Răzvan Grusin şi-a pierdut un ochi. El este martor cheie în acest dosar, motiv pentru care a intrat în programul de protecţie a martorilor.

Imediat după producerea jafului, de la faţa locului au fost prelevate mai multe probe. După analizarea lor, dar şi în urma declaraţiilor mai multor martori, anchetatorii nu au reuşit să ajungă la un suspect principal. La două zile după atac a fost reţinut Serghei Gorbunov, autorul mai multor jafuri armate comise în Braşov şi în Constanţa. Numai că Gorbunov a avut un alibi de neclinitit astfel că anchetatorii au fost nevoiţi să caute un alt suspect. Şi l-au găsit: Serghei Gribenco. Rezultatele expertizei ADN i-a fost favorabilă lui Gribenco, însă nu l-au exclus definitiv din cercul de suspecţi.

Dosarul jafului este, de trei ani, în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi este înregistrat cu autor necunoscut. Rudele victimelor vor doar să li se facă dreptate. „Zi şi noapte stau de vorbă cu Ciprian şi îl visez mereu. Parcă îl văd şi acum, în ultima zi a vieţii lui. Dimineaţă trebuia să mergem la un hypermarket şi a vrut să ne ducă el cu maşina, dar i-am spus că mergem cu autobuzul. S-a urcat în maşină, dar n-a plecat imediat. Tot stătea şi se uita după noi. Apoi ne-a făcut cu mâna şi a plecat. Asta a fost despărţirea mea de el! A murit nevinovat!", a spus Natalia Ion, mama tânărului care a murit împuşcat în maşina de serviciu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite