Trei anotimpuri, într-un singur weekend. Zăpadă de 15 centimetri la Predeal! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care au venit în acest weekend la munte au avut parte de o mare surpriză. Ninisoarea căzută sâmbătă noaptea a făcut ca la Predeal stratul de zăpadă să fie de 15 centimetri, iar la Bran să se apropie de zece.

Dacă vineri, la Predeal, temepraturile au ajuns şi la 23 de grade, iar sâmbătă a fost o zi mohorâtă de toamnă, astăzi, mercurul din termometre nu a mai depăşit două grade Celsius, iar stratul de zăpadă a fost consistent. Acest lucru i-a determinat pe mulţi să rămână în hoteluri sau să plece direct spre casă.

Au fost şi persoane mai îndrăzneţe care au ieşit încă de dimineaţă pe pârtie să se bulgărească. „Suntem de vineri la Predeal şi de dimineaţă nu ne-a venit să credeam când am văzut că e totul alb. Zăpada e numai bună să facem un opm de zăpadă", ne-a spus Nicu, care alături de prietena sa Geanina meştereau la un om de zăpadă pe Pârtia Clăbucet.

image

Click pe poze pentru a vedea imagini cu iarna care a poposit la Predeal

Cu familia pe pârtie

Tot pe pârtie l-am întâlnit şi pe Nicolae Costache, alături de familia sa. „Am venit de la Buşteni, unde ploua, fiindcă am auzit că la Predeal ninge. A meritat drumul, iar acum am strâns crenguţe şi frunze pentru a împodobi acest om de zăpadă", ne-a mărturisit Nicolae, care însă a regretat că nu şi-a luat şi snowboardul.

Vânzare la căciuli

Şi la Bran stratul de zăpadă avea de dimineaţă în jur de zece centimetri, însă spre prânz fulgii de zăpadă s-au transformat în ploaie, ceea ce i-a determinat pe mulţi să-şi facă bagajele şi să plece direct spre casă. Au fost şi turişti care s-au încumetat să mai stea, dar frigul i-a convins să dea o fugă până în bazarul de lângă castel, pentru a-şi cumpăra o căciulă. „E cam frig şi sunt şi frumoase acest căciuli de blană. Le luăm mai mult ca pe  nişte amintiri de la Bran", ne-a mărturisit, Billiana, de 29 de ani, o turistă venită tocmai din Macedonia. Vânzătorii au făcut bani frumoşi ţinând cont că o căciulă din blană artificială se vindea cu 80 de lei.

image

Click pe poze pentru mai multe imagini de la Bran

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite