Trei administratori de firmă au fost trimişi în judecată pentru fraude cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie din Braşov că s-au folosit de documente false, inexacte sau incomplete pentru a obţine pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor.

Cei trei inculpaţi sunt Ovidiu Căprărin, administrator al SC REUTLIOCOM SRL Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, Iulian Iancu, administrator al SC CURENT COTOR SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi Monica Gabriela Dumitrescu, administrator al SC VULCAROM PR SRL Braşov, în sarcina căreia aceeaşi infracţiune ca şi în cazul lui Iulian Iancu.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori „SC REUTLICOM SRL este beneficiara unor fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, pentru proiectul „Dezvoltarea activităţii de amenajări şi creşterea productivităţii SC REUTLICOM SRL prin achiziţia de echipamente performante". Pe parcursul derulării proiectului, inculpatul Căprărin Ovidiu, în calitate de administrator al SC REUTLICOM SRL, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile de bunuri prevăzute în legislaţia privind accesarea fondurilor europene, a achiziţionat de la firma inculpatei Dumitrescu Gabriela Monica un utilaj în valoare de 60.996 lei (14.200 euro), în condiţii de conflict de interese şi folosind documente de achiziţie neconforme realităţii. În această modalitate, SC REUTLICOM SRL a încasat pe nedrept fonduri europene în valoare de 42.697,20 lei.De asemenea, inculpatul Căprărin Ovidiu a prezentat Agenţiei pentru Dezvoltare Regională „Centru" Alba Iulia, documente inexacte privind originea şi conformitatea tehnică a unui echipament în scopul obţinerii pe nedrept a unei tranşe de 118.860 lei din finanţarea nerambursabilă acordată. În acest scop, a fost ajutat de inculpatul Iancu Iulian, administrator al SC Curent Cotor SRL care a eliberat mai multe documente în care a consemnat date nereale referitoare la provenienţa şi uzura utilajului. Ca urmare a intervenţiei reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, aceşti bani nu au mai fost acordaţi".

Pentru a recupera prejudiciul de 42.697,20 de lei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism al lui Ovidiu Căprărin.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite