Braşov: Trei drumuri judeţene au certificate de garanţie şi performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Trei drumuri judeţene au certificate de garanţie şi performanţă
Braşov: Trei drumuri judeţene au certificate de garanţie şi performanţă

Astăzi a avut loc semnarea certificatului final de garanţie şi performanţă pentru trei drumuri judeţene. Astfel, pentru o perioadă de trei ani, aceste căi de comunicaţie vor fi întreţinute de constructor, în baza unor criterii de performanţă.

În urmă cu aproximativ un an a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene DJ 103 Braşov – judeţul Covasna, în lungime de 13,7 km, DJ 103A Braşov – Tărlungeni – Zizin, în lungime de 10,7 km şi DJ 112A Hărman – Vulcan – Râşnov (34,7 km), refăcute de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri accesate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Cele trei drumuri au fost predate „la cheie” beneficiarului de către constructor, respectiv firma Sorocam SRL-Colas România SRL.

Contractul Consiliului Judeţean cu BERD este unul complex, care are trei secţiuni: reabilitarea a 60 de kilometri de drumuri judeţene, întreţinerea pe baze de criterii de performanţă a acestora pe o durată de patru ani, în baza unor rate determinate în regim concurenţial de licitaţie, precum şi întreţinerea curentă şi de rutină a 175 de kilometri de drumuri judeţene.

Lucrările propriu-zise au demarat în vara lui 2008 şi se vor face pe o perioadă de trei ani. Este vorba despre 12 drumuri judeţene însumând 175 de km. Printre drumurile cuprinse în contractul cu BERD se numără DJ 112B Cristian – Vulcan, în lungime de 5,03 km, DJ 104B Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş (13,86 km), şi DJ 105B Sâmbăta de Jos – staţiunea Sâmbăta (14,62 km). Potrivit contractului cu BERD, judeţul Braşov va rambursa împrumutul în 44 de rate trimestriale egale, începând cu data de 3 aprilie 2009.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite