Braşov: Ministerul Transporturilor concediază peste 10.300 de ceferişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ministerul Transporturilor concediază peste 10.300 de ceferişti
Braşov: Ministerul Transporturilor concediază peste 10.300 de ceferişti

Doar de la Societatea de Reparaţii Locomotive CFR SCRL Braşov vor pleca 221 de persoane.

Ministerul Transporturilor a pregătit textul unei Ordonanţe de Urgenţă prin care va diminua substanţial numărul lucrătorilor din sectorul transporturilor feroviare. 

Veste proastă pentru circa 10.300 de angajaţi ai societăţilor de stat din domeniul transporturilor feroviare: în perioada următoare vor deveni şomeri! Ministerul Transporturilor a pregătit textul unei Ordonanţe de Urgenţă, ce va fi adoptată într-una dintre şedinţele de Guvern din săptămânile viitoare, prin care se stabileşte numărul de disponibilizări de la CFR. 

Potrivit proiectului amintit, cei 10.300 de angajaţi ce vor fi concediaţi de la companiile din sectorul feroviar vor primi dublul salariului mediu net pe economie, la data încetării contractului de muncă, indemnizaţie de şomaj şi un venit lunar de completare pe parcursul a 20-24 luni, în funcţie de vechimea în activitate.

Cei mai mulţi angajaţi vor fi concediaţi de la CFR Marfă (6.700 persoane), CFR Călători (1.032 angajaţi), Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Vagoane CFR IRV (800 salariaţi), CFR SA (600 posturi) şi Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje CFR IRLU (500 de persoane).

CITIŢI REACŢIILE SINDICALIŞTILOR FAŢĂ DE ACEST PROIECT ÎN EDIŢIA DE MÂINE A "ADEVĂRULUI DE SEARĂ - BRAŞOV"

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite