„Transilvania“, locul 3 în topul universităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un top realizat de o companie germană, Universitatea „Transilvania" din Braşov se situează după Babeş Bolyai din Cluj şi Universitatea Bucureşti. Cele mai căutate specializări sunt Dreptul, Ştiinţele Economice şi Alimentaţie şi Turism din cadrul Ingineriei.

La capitolul profil tehnic, Universitatea Transilvania ocupă poziţia a doua, după Universitatea de Vest din Timişoara. Aprecierea asupra facultăţilor, de la foarte bună, până la insuficient, s-a bazat pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice şi experienţă internaţională. În cercetare au fost cuprinse 84 de universităţi de stat şi private şi acesta este primul studiu care a ţinut cont de opiniile angajatorilor şi ale studenţilor.

Concurenţă acerbă la Drept

Facultatea cu cea mai mare bătălie în ultimii trei ani este cea de Drept, unde concurenţa este acerbă, de cel puţin 10 tineri pe un loc. Urmează Ştiinţele Economice, cu 7,5 concurenţi / loc, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu 6,2 concurenţi / loc, Medicina cu 5,1 concurenţi/loc şi Literele cu 5,1 concurenţi/ loc.

Un top cinci al celor mai căutate facultăţi tehnice din cadrul Universităţii Transilvania arată că studenţii se orientează cel ma des spre Alimentaţie şi Turism, din cadrul Ingineriei. O medie a ultimilor trei ani arată că la aceasta concurează apoximativ 9,5 tineri pe un loc. Tot din cadrul Ingineriei, cele mai căutate sunt: Facultatea de Construcţii cu o medie de 3,5 tineri pe un loc, Silvicutura cu 2,5 tineri pe loc şi Ingineria Mecanică, cu o concurenţă de 2 tineri pe un loc.  

Facultăţi noi la Braşov

De anul acesta ne mărim numărul facultăţilor din cadrul Universităţii Transivania. Avem în plus 220 de locuri bugetate în cadrul Facultăţii de Design de produs şi mediu în cadrul căreia se va învăţa Ingineria mediului şi valorificarea deşeurilor. În cadrul acestei facultăţi o să avem un program abia aprobat la noi în ţară, cel de «Product Design Engineering», la care avem 25 de locuri bugetate. Celor care care vor urma aceste cursuri o să le oferim ocazia să înveţe şi la facultăţi partenere din Germania, Belgia, Olanda, Danemarca sau Marea Britanie. Cea de-a doua facultate înfiinţată în acest an este cea de Sociologie şi comunicare, la car avem 70 de locuri bugetate", spune Ioan Vişa, rectorul Universităţii Transilvania.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite