Braşov: Criza umple buzunarele comercianţilor din Piaţa Traian (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Criza umple buzunarele comercianţilor din Piaţa Traian (GALERIE FOTO)
Braşov: Criza umple buzunarele comercianţilor din Piaţa Traian (GALERIE FOTO)

Răcirea bruscă a temperaturii a umplut Piaţa Traian, unde sute de oameni au venit de dimineaţă, în căutare de haine groase pentru iarnă. MAI MULTE IMAGINI DIN PIAŢA TRAIAN, AICI.

Ca să economisească sutele de lei pe care i-ar fi cheluit în magazinele din oraş, braşovenii au apelat la soluţia de criză: ţinutele second-hand. Aşa că dis de dimineaţă au venit în piaţa romilor să răscolească prin coşuri după „noile colecţii“ din acest sezon. „Vin des în piaţa asta pentru că hainele şi încălţămintea sunt de calitate. În magazine găsim haine mai rele din punct de vedere calitativ şi mult mai scumpe. Chiar merită să cumperi de aici“, mărturiseşte Maria Nedelcu.

Hainele de iarnă, la mare căutare

Fără excepţie, cei care au venit azi în Piaţa Traian au căutat haine groase, bocanci şi cizme. „Am venit la cumpărături pentru că s-a schimbat sezonul şi am nevoie de o haină şi de cizme pentru iarnă. Am găsit un pulover şi o geacă pe care am dat, în total, 40 de lei“, a spus încântată Marta Petre.

Pensionarii se bucură cel mai tare de preţurile mici ale îmbrăcăminţii şi încălţămintei second-hand. „De mult timp vin şi îmi aleg de aici haine sau papuci, dar doar strictul necesar. Preţurile sunt prea mari în magazine, nici nu ne putem apropia pentru că nu reuşim să cumpărăm nimic cu pensia noastră mică“, a spus Maria Clubăr, de 77 de ani.

În plus, farmecul cumpărăturilor în Piaţa Traian constă în negociatul preţurilor produselor. Comercianţii sunt dispuşi să lase mult la preţuri, mai ales dacă clienţii cumpără mai multe produse.  „Am început să vând marfă second-hand imediat după Revoluţie. Am numai marfă de calitate, haine de piele cu 70-80 de lei şi cizme sau pantofi de piele cu 20-30 de lei, maxim 50 de lei. Toate preţurile se negociază la noi, în funcţie de posibilitatea oamenilor“, a declarat Matei Gabor, preşedintele meşteşugarilor şi comercianţilor ambulanţi romi din România.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite