Tupeu: Traficanţii de minori din Ţăndărei s-au dus la Tribunalul Harghita cu o avalanşă de cereri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul termen în dosarul celor 26 de inculpaţi din Ţăndărei, acuzaţi că au traficat 181 de minori, în Marea Britanie şi Spania s-a derulat, luni, la Tribunalul Harghita. Inculpaţii au adresat instanţei o serie de cereri, au invocat excepţii de neconstituţionalitate sau au cerut recuzarea preşedintei completului de judecată.

Potrivit vicepreşedintei Tribunalului Harghita, Ioana Airinei, la acest prim termen de judecată, apărătorii celor 18 inculpaţi, arestaţi preventiv, au solicitat instanţei înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi ţara. Cererile au fost respinse. Totodată, instanţa a mai respins şi cererea inculpatului Radu Constantin, prin care acesta a cerut ridicarea sechestrului instituit asupra unui autoturism, precum şi cererea inculpatului Niculaie Marian, prin care acesta ceruse eliberarea provizorie pe cauţiune.

Tot la termenul de ieri, apărătorii au mai ridicat o serie de excepţii de neconstituţionalitate, asupra cărora instanţa urmează să se pronunţe la termenul următor. În plus, unul dintre inculpaţi, prin apărătorul său, a recuzat judecătorul desemnat în cauză, însă acţiunea lui a fost respinsă.

Termen amânat pentru noiembrie

Totuşi, instanţa nu a putut judeca, pe fond, cauza, ci a fost nevoită să o amâne şi să acorde un nou termen de judecată.

La termenul de ieri s-a impus o amânare pentru a se îndeplini procedura de citare cu un inculpat arestat în Anglia. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 8 noiembrie", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Braşov, vicepreşedinta Tribunalului Harghita, Ioana Airinei.

Gruparea din Ţăndărei a traficat minori din comunităţile rome

Vă reamintim că reţeaua, formată din 26 de persoane, a fost anihilată în luna aprilie şi a fost trimisă în judecată, în luna iulie, de către procurorii DIICOT. Ancheta procurorilor a stabilit că inculpaţii se ocupau de cazarea şi transportul minorilor, procurarea documentelor de călătorie, de cele mai multe ori false, a banilor necesari, precum şi de organizarea şi supravegherea activităţii infracţionale din Marea Britanie şi gestionarea sumelor de bani obţinute din exploatarea victimelor.

Minorii, cu vârste între 7 şi 15 ani, erau racolaţi din comunităţile rome sărace, din judeţele Ialomiţa, Constanţa, Vaslui, Brăila, Braşov, Călăraşi. 30 dintre persoanele traficate proveneau din apropierea localităţilor Săcele, Făgăraş şi Rupea, judeţul Braşov. După ce erau racolaţi, minorii erau scoşi din ţară  pe la Turnu  sau Nădlac.

Liderii grupului infracţional organizat erau Constantin Radu, zis Titi Aghiotantu, Nicolae Schian, zis Poligrad, Tase Dumitru, zis Chinezul sau Coreeanul, Mircea Niculae, zis Bocioc, Gheorghe Ion Drăguşin, zis Franţ, toţi din Ţăndărei.

Inculpaţii sunt judecaţi pentru trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite