Traficanţi de minori, aduşi la Tribunalul Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Harghita judecă, luni, un nou termen în dosarul celor 26 de inculpaţi din Ţăndărei, acuzaţi că au traficat 181 de minori, în Marea Britanie şi Spania.

Instanţa a fixat termenul de judecată pentru data de 27 septembrie după ce, la termenul trecut, avocatul unuia dintre inculpaţi, Radian Buzoeanu, a solicitat o amânare. 

Reţeaua a fost anihilată în luna aprilie şi a fost trimisă în judecată, în luna iulie, de către procurorii DIICOT. Ancheta procurorilor a stabilit că inculpaţii se ocupau de cazarea şi transportul minorilor, procurarea documentelor de călătorie, de cele mai multe ori false, a banilor necesari, precum şi de organizarea şi supravegherea activităţii infracţionale din Marea Britanie şi gestionarea sumelor de bani obţinute din exploatarea victimelor.

Minorii, cu vârste între 7 şi 15 ani, erau racolaţi din comunităţile rome sărace, din judeţele Ialomiţa, Constanţa, Vaslui, Brăila, Braşov, Călăraşi. 30 dintre persoanele traficate proveneau din apropierea localităţilor Săcele, Făgăraş şi Rupea, judeţul Braşov. După ce erau racolaţi, minorii erau scoşi din ţară  pe la Turnu  sau Nădlac.

Acuzaţii grave

Liderii grupului infracţional organizat erau Constantin Radu, zis Titi Aghiotantu, Nicolae Schian, zis Poligrad, Tase Dumitru, zis Chinezul sau Coreeanul, Mircea Niculae, zis Bocioc, Gheorghe Ion Drăguşin, zis Franţ, toţi din Ţăndărei.

Inculpaţii sunt judecaţi pentru trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite