Topul celor mai performante firme din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai profitabile ramuri de investiţii din Braşov sunt comerţul şi industria. La polul opus se situează construcţiile, agricultura şi serviciile.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov a făcut o analiză a celor mai performante societăţi, cu capital străin şi românesc, din judeţul Braşov.

Primele 100 de societăţi comerciale cu capital străin aveau în total, în 2009, o cifră de afaceri în valoare de 11,51 miliarde de lei, reprezentând 40,2% din cifra de afaceri a Braşovului. În aceste companii lucrează 20,6% din salariaţii braşoveni, respectiv 28.475 de oameni. Cele mai multe firme cu capital străin din Braşov activează în domeniul industriei (48%) şi comerţului (47%).

image

Firma care a ridicat substanţial proporţiile comerţului braşovean este Selgros. Cred că stăm foarte prost la capitolul investiţii străine, în primul rând din cauza lipsei infrastructurii aeriene. Există companii care ar dori să investească în Braşov, dar refuză din cauza aceasta", a declarat Adriana Ispas, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Braşov.

Românii vin din urmă

7,6 miliarde de lei este cifra de afaceri a societăţilor braşovene cu capital românesc. Cele mai multe firme activează în domeniul industriei (47%), comerţului (30%), construcţiilor (13%), serviciilor (7%) şi doar 3% în domeniul agriculturii. Pe primul loc în topul firmelor braşovene se situează Electrica S.A.

image

În total, primele 100 de firme braşovene din top, indiferent de capital, au realizat, în 2009, o cifră de afaceri de 16,8 miliarde de lei, reprezentând 58,7% din cifra de afaceri a judeţului. Cele mai multe firme din topul CCI au fost înmatriculate în perioada 1991-1995, ceea ce relevă o stabilitate pe piaţă, în ciuda crizei.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite