Topul celor mai bune şcoli din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Andrei Şaguna din Braşov
Colegiul Andrei Şaguna din Braşov

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" excelează pe toate planurile. Rezultatele şcolare, activităţi extraşcolare şi dotările au fost criteriile luate în seamă în elaborarea topului celor mai bune şcoli generale din Braşov.

„Adevărul de Seară" vă prezintă topul şcolilor de excelenţă din Braşov. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" ocupă detaşat poziţia fruntaşă, urmat de Şcoala Generale nr. 11. Pe locul trei se situează Colegiul Naţional  „Dr. Ioan Meşotă". Locul patru îi revine Şcolii Generale nr. 5, iar locul cinci Şcolii Generale nr. 6, „Iacob Mureşianu".

Există în Braşov şcoli de prestigiu sau de fiţe. Este evident că şcolile alese mai degrabă pentru ecusonul din pieptul elevului, pe care scrie de unde vine, sunt preferate, dar asta nu înseamnă, în realitate, nimic. Educaţie de calitate oferă toate şcolile din Braşov", a spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Şaguna, şcoala de elită

Şaguna este în top mai ales datorită prestigiului şi mai faptului că mediile de aici sunt toate de 10. Situat în buricul Braşovului, „Şaguna" este şcoala preferată, mai ales, de elite. În plus, elevii nu duc lipsă de activităţi extracurriculare. „Sunt adeptul ciclurilor complete de învăţământ. Acestea dau garanţia că poţi rămâne în aceeşi unitate, că nu te rupi şi că poţi observa evoluţia elevului de la primară până la liceu", a mai spus Agache.

Cu toate că Şcoala Generală nr. 11 este o şcoală de cartier, ocupă locul doi în topul celor mai bune şcoli braşovene. Şcoala este dotată la cele mai înalte standarde şi oferă şi servicii de after-school. După ore, elevii pot să-şi facă lecţiile cu profesorii de la catedră, să mănânce şi să doarmă. În plus, şcoala se implică în foarte multe activităţi, chiar şi la nivel de comunitate. Colegiul Naţional „Meşotă" este ocupantul locului trei, tot pentru prestigiul unei şcoli de elită, cu tradiţie în Braşov.

Şcoli originale

Locul patru revine Şcolii Generale nr. 5, fiind una dintre şcolile preferate la înscrieri. Rezultatele excepţionale, dar şi implicarea profesorilor şi părinţilor o aduc în acest top.

Elevii de aici se implică în activităţi extraşcolare originale. Şcoala Generală nr. 6 este catalogată ca fiind cea mai originală şcoală din oraş. Poziţia centrală (Livada Poştei), activităţile extraşcolare şi entuziasmul profesorilor fac din Şcoala nr. 6 una dintre cele mai preferate din Braşov. 

Excursie în Austria

Clubul Rotary Citadel susţine financiar un proiect pentru elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, dar şi cu cele mai multe participări la acţiuni de voluntariat. Pentru excursia din Austria au intrat în cursă 17 şcoli din Braşov. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite