Topul imobilelor scoase la vânzare de bănci, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii BNR consideră că preţurile locuinţelor vor continua să se reducă. FOTO: ARHIVĂ
Oficialii BNR consideră că preţurile locuinţelor vor continua să se reducă. FOTO: ARHIVĂ

Majoritatea unităţilor bancare au trecut la executarea silită pe bandă rulantă a datornicilor. După apariţia crizei, foarte mulţi braşoveni care au apelat la împrumuturi bancare ipotecare nu au mai putut să îşi achite ratele.

Drept urmare, pentru a-şi recupera măcar o parte din sumele acordate, băncile au trecut la executarea silită a imobilelor pentru care au fost contractate împrumuturile şi le scot la vânzare.
Apartamentele, în competiţie cu casele
Apartamentele cu trei camere, pentru care românii şi-au pierdut interesul odată ce s-au resimţit primele efecte ale crizei, sunt scoase la vânzare de bănci cu preţuri cuprinse între 50 şi 90 de mii de euro, în funcţie de vechime şi de îmbunătăţiri. Un astfel de imobil, cu trei camere, două băi, terasă şi parcare, la etajul şase din opt, situat în complexul rezidenţial Avantgarden 1 construit în 2008, a fost scos la vânzare de Banca Transilvania cu 88.100 de euro.
Evident, apartametele „ceauşiste" pot fi achiziţionate la preţuri mai mici. Un imobil de 65 de metri pătraţi, într-o clădire ridicată în anii '70, a fost scos la vânzare cu 58.400 de euro. Este vorba despre un apartament cu trei camere, două băi şi balcon, cu toate îmbunătăţirile şi cu dependinţe, situat în cartierul Astra, pe strada Alexandru cel Bun.
Braşovenii care s-au săturat să locuiască în apartamente şi care preferă liniştea unei curţi au la dispoziţie adevărate chilipiruri. Banca Trasilvania a scos la licitaţie o casă situată în Codlea, cu preţul de 75.700 de euro. Este vorba despre un imobil cu demisol şi parter. La demisol, spaţiul este compartimentat într-un birou, arhivă şi hol cu uşi şi geamuri termoizolante. În două camere situate la stradă a fost amenajat un spaţiu comercial cu intrare din stradă, iar anexele clădirii, din cărămidă, au fost trasformate în spaţiu d locuit, cu două camera, bucătărie, baie şi hol, cu cetrală proprie. Modificările au fost effectuate, însă, fără autorizaţie de construcţie. La parter, construcţia are amenajate trei camera, cămară, hol şi baie.
Clienţii care îşi doresc o casă în Braşov trebuie să scoată din buzuar aproximativ 100.000 de euro. Un astfel de imobil este situat pe strada Ghimbăşelului şi este format din două corpuri. Primul dintre ele cuprinde trei camere, bucătărie, hl şi pivniţă, iar ce de-al ldoilea este forat din cămară, bucătărie, baie, debara şi un teren de peste 300 de metri pătraţi. Preţul de pornire este de 103.000 de euro
În cartierul Stupini, Str. Albinelor, o casa construită în 2007, cu demisol, parter şi mansard şi un teren de 1.620 mp costă 109.000 de euro. Imobilul cuprinde trei camere, trei subsoluri, două depozite, cetrală termică, birou, salăe de protocol, două băi, două terase, bucătărie, debara şi balcon.
Cu toate acestea, reprezentanţii băncilor spun că reuşesc să vândă în primul rând garsonierele şi apartamentele mici, pentru că celelalte imobile nu prezintă interes. „Am reuşit să vindem un apartament cu trei camere, pe strada Alexandru cel Bun, cu 62.000 de euro. Dar a fost un noroc, pentru că imobilul fusese evaluat la 58.000 de euro. În general, putem valorifica garsonierele, apartamentele cu două camere şi, eventual, cele cu trei camere", ne-a declarat Laurenţiu Filofie, reprezentantul Băncii Transilvania.
Terenurile nu prezintă interes
Specialistul de la Banca Transilvania spune că terenurile, care în urmă cu câţiva ani aveau preţuri foarte mari, sunt acum cel mai puţin căutate de clienţi, din cauza lipsei de lichidităţi de pe piaţă.
Cu toate acestea, băncile sunt nevoite să le scoată la vânzare, iar preţurile de pornire sunt infinit cu mult mai mici decât în urmă cu trei-patru ani. Un astfel de teren intravilan pentru construcţii este scos la licitaţie în Moeciu de Jos. Preţul de pornire pentru o suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi şi drumul afferent de 644 mp, poate fi achiziţionat cu mai puţin de 61.000 de euro, în condiţiile în care oferă o panoramă deosebită cu Munţii Piatra Craiului şi Bucegi. La ieşire din Săcele spre Cheia, un teren intravilan de 2.000 de metri pătraţi, în zona Strada Barajului, poate fi achiziţionat cu doar 20.600 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite