Tolea este plimbat degeaba între penitenciar şi instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatolie Ciumac a fost adus la Curtea de Apel Braşov pentru un nou termen de judecată în ceea ce priveşte contopirea pedepselor executate în Spania şi România.

Instanţa a cerut să se depună la dosar noi probe care să dovedească faptul că Tolea este aceeaşi persoană cu Alexander Ratco, identitate sub care Ciumac a executat 2 ani şi 6 luni închisoare la penitenciarul din Madrid.

Judecătorii au cerut actele în original de la dosarul din Spania. Absurd, spune avocatul său, Claudiu Prunaru. „Nicio instituţie din lume nu va trimite actele în original în altă ţară. Este imposibil aşa ceva şi este foarte clar că este vorba de una şi aceeaşi persoană", a spus Claudiu Prunaru.

Expertiză tărăgănată

În viziunea judecătorilor şi a procurorilor, actele depuse până acum la dosar nu sunt suficiente pentru a-i contopi lui Tolea pedepsele. Au cerut ca basarabeanul să fie amprentat pentru a i se compara urmele papilare cu cele existente în Spania.

Expertiza însă nu a fost efectuată, astfel că, astăzi, cauza a fost amânată din nou până pe 19 februarie.

Judecătorii au omis faptul că în 2003, când Tolea a fost extrădat din Spania, a fost adus în ţară cu numele de Anatolie Ciumac, iar din toate documentele Interopolului reiese că Tolea este aceeaşi persoană cu Alexander Ratco.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite