Braşov: „Îmi place în închisoare şi am destulă răbdare”, a declarat astăzi Tolea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Anatolie Ciumac s-a prezentat din nou în faţa instanţei braşovene în procesul pentru comasarea pedepselor din Spania şi România. Braşoveanul a primit un nou termen, pentru ca actele venite din Spania să fie traduse şi verificate.


Ciumac a solicitat contopirea pedepsei de patru ani de închisoare, dată de Tribunalul Braşov în dosarul "Scotch", în care este acuzat de tentativă de omor, cu pedeapsa de doi ani şi jumătate dată de Tribunalul Madrid.

Din actele pe care avocatul apărării le-a prezentat instanţei, reiese că Anatolie Ciumac a folosit în Spania 2 nume false, Alexander Ratco şi Anatolie Clamac. Pe lângă neconcordanţa privind numele lui Ciumac, care apare uneori şi sub formă de Clamac, magistraţii au găsit încă o neregulă. Nici data naşterii nu coincide. Ciumac este născut pe data de 19 mai 1974, iar data de naştere din documentele spaniole pe numele Alexander Ratco este 16 mai 1974. Sub numele de Alexander Ratco a fost arestat în Spania unde a făcut 2 ani şi jumătate de închisoare pentru copmplicitate la furt, în perioada 5 septembrie 2000 – 15 noiembrie 2002 şi peste un an de închisoare în România, în perioada 5 martie 2003 - 29 iulie 2004.


În aceste zile magistraţii vor face adrese de confirmare a înscrisurilor aduse drept dovadă a acestui fapt, de avocatul apărării. Atât înscrisurile cât şi confirmările trebuie traduse.

La următorul termen, fixat pentru joia viitoare, va fi audiat şi Anatolie Ciumac. Dacă se va hotărî comasarea pedepselor, Tolea ar putea ieşi din închisoare în mai puţin de o lună.

Tolea se simte bine după gratii

La ieşirea din sala de judecată, Anatolie Ciumac a afirmat sarcastic că „Mai stau în garsonieră că îmi place. Mai am răbdare”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite