Braşov: Educaţie rutieră pentru copii, în Parcul Titulescu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Educaţie rutieră pentru copii, în Parcul Titulescu (GALERIE FOTO)
Braşov: Educaţie rutieră pentru copii, în Parcul Titulescu (GALERIE FOTO)

Zeci de copii de la Grădiniţele 23 şi 29 din Braşov, precum şi alţi micuţi care se aflau la joacă, în Parcul Nicolae Titulescu, au participat astăzi, începând cu ora 10.00, la proiectul „Educaţie rutieră pentru copii“.

Ineditul proiect a fost organizat de compania Glaxo Smith Kline, care are procupări permanente de responsabilizare socială. Organizatorii s-au gândit la o piesă de teatru, interactivă, cu ajutorul căreia mesajul să fie înţeles mult mai uşor de copii.  Micuţii braşoveni au fost încântaţi de piesa pusă în scenă de trupa de teatru „Strada“. Copiii au avut ocazia să joace roluri principale în piesă şi au răspuns la diversele întrebări legate de regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte. „Am învăţam să nu trecem pe roşu pentru că ne calcă maşina şi ajungem la spital. Dacă nu e semafor, aştept o persoană mai mare să mă ajute să traversez“, a declarat Claudiu Simu, de şase ani. Şi Carla Maria Secheleanu, de şapte ani a învăţat că trebuie să fie foarte atentă atunci când trece strada. „Trebuie să aşteptăm culoarea roşie a semaforului şi şă nu fugim pe trecerea de pietoni“, a spus fata.

Proiectul a avut succes
Părinţii au fost încântaţi că micuţi lor au avut ocazia să participe la un astfel de proiect. „A fost foarte bună ideea. Este o acţiune educativă şi interactivă. Se vede că le place foarte mult aici pentru că sunt activi şi răspund la întrebări“, a mărturisit Mirela Frăţilă, mama unei fetiţe participante la proiect. Şi Marcela Pădure, mama unui băiat de şase ani s-a bucurat că fiul ei a participat la proiectul de educaţie rutieră. „Este foarte bine că s-a organizat aşa ceva pentru copii. Văd că băiatului meu îi place aici şi este foarte atent la piesa de teatru“, a spus mămica.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite