Tinerii braşoveni pot învăţa gratuit să devină antreprenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor învăţa cum să îşi construiască şi să îşi administreze o afacere. FOTO: Stelian Grăjdan
Tinerii vor învăţa cum să îşi construiască şi să îşi administreze o afacere. FOTO: Stelian Grăjdan

La Braşov a fost inaugurat un Centru de Formare Antreprenorială. Centrul va găzdui, în perioada februarie 2012 - aprilie 2013, 16 cursuri gratuite de forare profesională, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani interesaţi de iniţierea unei afaceri sau care au făcut deja primii paşi în acest sens.

Proiectul „Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc" este cofianţat de Fondul Social European şi se desfăşoară sub sloganul „Fii tânăr antreprenor pentru viitor".
Cursurile se vor desfăşura atât faţă în faţă cu formatorii, cât şi în sistem online, iar absolvenţii vor primi diplome de la Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă. „Participanţii vor învăţa cum să facă u nplan de afaceri, să îşi îmbunătăţească abilităţile practice şi cunoştiţele teoretice cu trei simulatoare de business. În plus, ei vor fi consiliaţi şi informaţi în legătură cu oportunităţile pe care le oferă mediul de afaceri", ne-a declarat Oana Opriţoiu, coordonatorul proiectului pentru Regiunea Centru.
Sesiuni practice
Tinerii care se înscriu la cursuri vor participa, la final, la mai multe workshop-uri unde vor putea afla , printre altele, informaţii utile despre legislaţie şi creşterea cotei de piaţă a unei afaceri. „Un astfel de proiect vine să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independeţa financiară într-un mod responsabil", a adăugat Cristina Catană-Bucă, managerul proiectului.
Centrul de la Braşov li s-a alăturat altor cinci, la Craiova, Iaşi, Timişoara Cluj şi Constanţa. Înscrierile la cursuri se pot face până în luna februarie, la adresa fiitanarantreprenor@arti.ro

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite